Veritas Technologies, globalno vodeća tvrtka na području zaštite podataka i osiguravanju njihove dostupnosti, preuzima privatnu softversku tvrtku sa sjedištem u Los Angelesu, u Kaliforniji, SAD Globanet. Preuzimanje dodatno proširuje Veritasov snažan portfelj rješenja za digitalnu usklađenost (digital compliance) s propisima i upravljanje podacima te korisnicima daje mogućnost uvida u 80 novih izvora podataka. Globanet svoja rješenja za usklađenost i inteligentnu komunikaciju, uključujući i Globanet Merge, nudi primarno velikim tvrtkama.

Kako digitalna transformacija ubrzava, eksplozija u količini podataka dovodi do velikih izazova u pogledu usklađenosti za sve velike tvrtke, a posebice za one koje imaju udaljene radnike. Sve složenija regulatorna pravila, prijetnje ucjenjivačkim softverom (ransomware) i rastuća složenost podataka čine upravljanje podacima strateškim imperativom za svaku tvrtku. Kako bi se uopće mogle uskladiti sa svim zahtjevima i mogle odgovoriti na pravne upite, današnje tvrtke moraju brzo i učinkovito sortirati i pronalaziti podatke, te postupati pravovremeno temeljem tih podataka.

Veritas u svojem portfelju ima više od 10.000 korisnika koji se oslanjaju na rješenja za digitalnu usklađenost. Veritas je lider u prihodima za 2019. godinu, na tržištu softvera za arhiviranje. Globanetova tehnologija dodatno će poboljšati ponudu Veritasovog softvera za arhiviranje i e-otkrivanje (e-discovery) time što će donijeti mogućnost nativne klasifikacije, nadgledanja i otkrivanja podataka iz više izvora sadržaja nego što je to ranije bilo moguće. Korisnici će dobiti mogućnost uvida u 80 novih izvora podataka, uključujući Microsoft Teams, Slack, Zoom, Symphony, Bloomberg i druge. Pojednostavit će se otkrivanje i upravljanje podacima tijekom njihova životnog ciklusa uz bogatije mogućnosti hvatanja sadržaja koje će prikazati arhivirane sadržaje na sličan način kao u nativnom prikazu. Bit će također omogućeno hvatanje sadržaja iz izvora vezanih uz Microsoft Office 365 te iz svih drugih izvora komunikacije i izvora datoteka koje koriste Veritasovi korisnici. Metapodaci će također biti obogaćeni primjenom vodećeg klasifikacijskog alata u industriji koji će sada raditi s više od 80 izvora podataka.

Veritasova platforma za podatkovne servise (Veritas Data Services Platform) namjenski je izgrađena kako bi odgovorila na zahtjeve korisnika koji žele imati visoko dostupne aplikacije, podatke koji su uvijek zaštićeni i koje je lako vratiti, te pritom traže dubinske uvide koji omogućavaju postizanje operativne učinkovitosti i usklađenosti s regulatornim zahtjevima.

Podijeli:

 

Vezane objave