29. ožujka 2017. Veracomp Adria i HPE organizirali su događanje u zagrebačkom Arena Centru (Gold Class dvorana Blitz Cinestara). Cilj događanja bio je okupiti Veracompove partnere koji su zainteresirani za HPE-ov Networking, Server i Storage portfolio. Naime, Veracomp Adria je od studenog prošle godine službeni regionalni distributer za Hewlett Packard Enterprise. Osim toga, Veracomp je poznat i kao distributer sigurnosnih rješenja.

Naglasak ovog događanja bio je na Networking segmentu, koji je u prethodnoj godini zabilježio najveći porast (24-40%, ovisno o regiji), a ponajviše zahvaljujući razvoju tzv. Aruba „Intelligent Edge“ rješenja koje odgovara zahtjevima rastućeg IoT tržišta.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

Ivan Leko, HPE

Okupljene partnere na samom početku su pozdravili Ivan Leko (HPE) i Saša Obajdin (Veracomp). Uslijedile su tri prezentacije:

  • Što je to Inteligentni rub mreže i koje nove prilike i projekte nam donosiIgor Grčić, HPE – Aruba Networks
  • Trendovi u Compute infrastrukturi: Converged i HyperConverged sustavi – Tomislav Lukačević, HPE
  • HPE Storage rješenja za svačiji budget –Tomislav Alpeza, HPE
Saša Obajdin, Veracomp Adria

Nakon ručka, prezentacijski dio je nastavljen u prostorima Veracomp Adria. Tamo su održane dvije demo prezentacije:

  • Aruba demoKristijan Walter, Presales inženjer Veracomp Adriatics. Ovaj demo je bio vezan uz Networking portfolio ponude HPE-a, a cilj je bio istaknuti kako Aruba nije samo još jedan u nizu proizvođača Wi-Fi infrastrukturne opreme, već i tržišni lider u naprednim rješenjima za kontrolu pristupa mreži (ClearPass), mikrolokaciju, navigaciju i marketinške kampanje (Meridian Cloud – platforma koja među ostalim nudi i jednostavnu izradu mobilnih aplikacija).
  • Demo HPE Hyper Converged HC380 sustavaFilip Đurkin, Presales inženjer Veracomp Adriatics. Ovaj demo je bio vezan uz HPE HC 380 uređaj koji spada u domenu Hyper-converged sustava. Hyper-converged infrastruktura iz godine u godinu sve više poprima oblik standarda izgrade određene serverske infrastrukture. Razlozi tome su praktičnost, brzina i lakoća inicijalizacije takvog sustava kao novog sustava u SMB-u, kao nadogradnja postojećem sustavu ili kao nekakva udaljena infrastruktura. Sve te mogućnosti naglašava softverski dizajnirani uređaj do granice da ga se može koristiti kao čisti virtualizacijski server, kao VDI okruženje ili cloud/hybrid-cloud platforma.
Podijeli:

 

 

Vezane objave