U New Orleansu traje, zapravo sad nakon spektakularnog partya već pomalo i završava VeeamON, glavni godišnji skup tvrtke Veeam. Neke osnovne podatke o organizatoru i skupu i Veeamovom strelovitom rastu stavili smo u prethodni izvještaj, pa se na to nećemo vraćati. Neke, pak, čuvamo za veći izvještaj u Mreži. Stoga, samo kratak pregled novosti i objava na konferenciji. Očito se Veeam “čuvao” za ovaj event, pa su nas zasuli objavama od kojih su mnoge bile pod medijskim embargom.

Objavljen je novi paket Availability Suite v10; novi Veeam CDP helps štiti i pomače recoveryu Tier-1 i mission-critical aplikacija. Veeam Availability for AWS donosi cloud-native, agentless backup i rješenje za dostupnost koje štiti AWS aplikacije i podatke. Veeam Agent for Microsoft Windows donosi ‘Always-On Cloud’ Availability za Windows servere te aplikacije koje se izvode u Microsoft Azure, AWS i drugim javnim cloudima. Tu je nova Extending Veeam ‘Always-On Cloud’ Availability platforma s Universal Storage API frameworkom; a IBM, Lenovo i INFIDIDAT pridružuju se Veeamovom storage partner ekosistemu.

Veeam Disaster Recovery u Microsoft Azureu kombinira mogućnosti Veeam Direct Restorea i novog Veeam PN kojim olakšava recovery u Azure okruženju. Nova je i Veeamova native podrška za cloud object storage u Azure Blobu, te Veeam Agent for Microsoft Windows koji brine o aplikacijama koje se izvode u Azureu.

Wow! Ovo, i ono u prošlom izvještaju više je nego dosta objava za jedan event, a čak i nismo pobrojali sve. Ako niste do grla u problemima 100% dostupnosti i sigurnosti, vjerojatno vam ovoliko najava ne govori mnogo, osim o snazi tvrtke, što je valjda dkjelomično i želja Veeama. Tvrtka je, inače, 100% “channel oriented” što znači da se za rodaju i implementaciju oslanja na partnere, od kojih je u Hrvatskoj najjači HP Enterprise.

Podijeli:

 

Vezane objave