office-365_1

Više od 205 milijardi e-mailova razmijenili su dnevno korisnici elektroničkih poštanskih sandučića tijekom prošle godine, a taj će broj u 2016. biti veći za pet posto, što jasno pokazuje potrebu za elektroničkom poštom u modernoj komunikaciji i njezinu važnost. Veeam Software, pružatelj rješenja za stalnu dostupnost, poručio je da je, u skladu s takvim trendovima, zanimanje za njihovo najnovije rješenje Veeam Backup for Microsoft Office 365 premašilo sva početna očekivanja s više od 1500 preuzetih beta verzija u roku od samo nekoliko dana. To potvrđuje zanimanje korisnika za rješenje kojim mogu u potpunosti kontrolirati svoje podatke u sklopu proizvoda Office 365 Exchange Online.

S gotovo 100 milijuna korisnika i više od 85 posto udjela među velikim tvrtkama koje su implementirale cloud, Office 365 je promijenio način kako IT odjeli upravljaju i održavaju e-mail sustave, omogućavajući im fleksibilnost i skalabilnost. Office 365 tvrtkama jamči da njihovi zaposlenici mogu raditi uvijek i od svugdje, bez potrebe za održavanjem vlastite e-mail infrastrukture. Međutim, taj proizvod ne zamjenjuje potrebu za lokalnim backupom e-mail podataka, s obzirom da su podaci u vlasništvu i pod kontrolom tvrtke pa je ona također odgovorna za njihovu zaštitu.

“Mnogi predviđaju smrt elektroničke pošte u novom dobu društvenih medija i mreža, ali jasno je da je e-mail još uvijek jedan od bitnijih načina komunikacije u svijetu, posebice u korporativnom okruženju“, ističe Peter McKay, predsjednik i glavni operativni direktor u Veeamu. „Kada se uzme u obzir Microsoftova povijesna dominacija u području elektroničke pošte, u kombinaciji s tehnologijom oblaka koja IT odjelima jamči uštedu vremena, resursa i troškova, uvjeren sam da je Office 365 platforma budućnosti za elektroničku poštu. Posao u IT odjelima je također uvelike lakši jer više ne trebaju upravljati i održavati brojne sustave povezane s e-mailom, ali tvrtke ne smiju zaboraviti da su to još uvijek njihovi podaci jer ih one kontroliraju, pa je njihova dužnost i zaštititi ih. Naime, tvrtka je svojevrsni gospodar dostupnosti svojih podataka, a s rješenjem Veeam Backup for Microsoft Office 365, pružamo im upravo takav alat za proizvod Office 365 Exchange Online.“

office-365_2

Veeam Backup

Veeam je razvio rješenje pod nazivom Veeam Backup for Microsoft Office 365 kojemu je cilj smanjiti rizik od gubitka pristupa podacima elektroničke pošte i korisnicima i tvrtkama omogućiti dostupnost e-mail podataka. S tim proizvodom korisnici mogu:
⦁ Sigurno napraviti backup za e-mail podatke iz Officea 365, natrag u njihovo okruženje
⦁ Brzo oporaviti pojedinačne stavke iz e-mail sandučića, s najkvalitetnijom razinom granularnosti
⦁ Učinkovito napraviti eDiscovery arhive elektroničke pošte s naprednim mogućnostima pretraživanja, fleksibilnim oporavkom te mogućnostima izvoza.

Također, novi proizvod, integriran s rješenjem Veeam Backup & Replication, omogućava korisnicima s hibridnim okruženjem jednostavno premještanje podataka između e-mail sandučića u Officeu 365 i lokalnog Exchangea u tvrtki, izradu sigurnosne kopije te upravljanje korisnicima koji koriste e-mail u hibridnom oblaku.

office-365_3

Posebna i vremenski ograničena ponuda za Veeamove korisnike do 31. prosinca 2016. godine

Veeam u svojoj ponudi nudi besplatnu jednogodišnju pretplatu, s neograničenim brojem korisnika za rješenje Veeam Backup for Microsoft Office 365. To će rješenje biti komercijalno dostupno krajem četvrtog kvartala 2016. i to za korisnike rješenja Veeam Availability Suite, Veeam Backup & Replication i Veeam Backup Essentials. Korisnici rješenja Veeam Availability Suite u izdanju Enterprise Plus, kao i korisnici Veeam Backup & Replication i Veeam Backup Essentials moći će dobiti besplatnu dvogodišnju pretplatu, za neograničeni broj korisnika. Također, Veeam Backup for Microsoft Office 365 bit će dostupan po početnoj cijeni od dva eura na mjesec po korisniku, za one korisnike koji ga žele imati kao zaseban proizvod, a ne u kombinaciji s ostalim Veeamovim rješenjima.

Izjave prvih korisnika

„Da bi se podaci zaštitili, ključno je ne razdvajati alate i sučelja za podatke koji su spremljeni u tvrtki i one koji su u oblaku. E-mail u sklopu Officea 365 je najvažnija informacija koja je već zaživjela u cloudu, a Veeamove inovacije u tom segmentu pokazuju da preuzima poziciju lidera u eri backupa u hibridnom oblaku“, komentira John Nicholson, stariji voditelj tehničkog marketinga u WMwareu i korisnik beta verzije rješenja Veeam Backup for Microsoft Office 365.

„Mnogi korisnici traže način za sigurnosnu pohranu svojih računa elektroničke pošte u sklopu Officea 365, a s rješenjem Veeam Backup for Microsoft Office 365 omogućavamo cjelovit backup svih računa, pohranjen tamo gdje oni to žele i to od strane poznatog brenda kao što je Veeam. S Veeam Backup for Microsoft Office 365, naši će korisnici moći mirno spavati znajući da je njihova elektronička pošta u potpunosti sigurna,“ kaže Jérémy Verda, izvršni sistemski inženjer u LogicalTIC SPRL (beta korisnik rješenja Veeam Backup for Microsoft Office 365).

Podijeli:

Vezane objave