Zaštita podataka je doživjela evoluciju od klasičnog dnevnog (povremenog) backupa do replikacije podataka u realnom vremenu.

U suradnji s Veeamom, Megatrend je razvio uslugu Veeam Cloud Connect koja omogućava jednostavno i brzo pohranjivanje kopija na udaljenu lokaciju. Usluga kombinira korištenje resursa Megatrendovog podatkovnog centra i Veeam aplikacije (Veeam Backup and Replication) koja je smještena kod korisnika, a koristi se za dvije osnovne usluge: Backup i Disaster Recovery.

Takvim konceptom, Megatrend daje korisniku na raspolaganje resurse vlastitog Data centra, a korisnik sam upravlja načinom na koji će ih koristiti. Ti su resursi najviše razine kvalitete i u redundantnim konfiguracijama kako bi se mogla jamčiti najviša razina raspoloživosti. Usluga VCC podržava virtualizacijske platforme VMware vSphere i Microsoft Hyper-V. Preduvjet za korištenje usluge je veza prema Internetu na lokaciji korisnika a veza između lokacije korisnika i lokacije Megatrend podatkovnog centra odvija se putem Interneta uz SSL enkripciju.

Za više informacija posjetite web stranicu na kojoj se nalazi i online kalkulator za izračun cijene ove usluge. Megatrend poslovna rješenja vam omogućavaju besplatnu probu usluge u trajanju od 30 dana.

 

Podijeli:

Vezane objave