Kako se lansiranje 5G usluga sve više približava Ericsson i Intel, uz AT&T i T-Mobile, potvrđuju snagu 5G ekosustava. Partneri su uspješno demonstrirali Non-Standalone (NSA) 5G NR interoperabilnost korištenjem 39 GHz spektra – frekvencijskog pojasa na kojem će 5G usluge biti uvedene u Sjevernoj Americi.

Demonstracija se odvila na Mobile World Congress Americas (MWCA) i prvi je javni 5G NR OTA podatkovni poziv na 39 GHz mmWave pojasu. Komercijalno dostupni proizvodi Ericsson Radio System AIR 5331 i Intel 5G Mobile Trial Platform, daljnja su potvrda 5G ekosustava.

Novi mmWave pojasevi su zahtijevali intenzivno testiranje interoperabilnosti 3GPP standarda, a demonstracija na MWCA je ključni korak za optimizaciju performansi i osiguravanje spremnosti 5G mreže i ekosustava.

To je značajna novost u 5G svijetu nakon nedavno objavljenog 3,5 milijarde dolara vrijednog višegodišnjeg ugovora Ericssona i sjevernoameričkog operatora T-Mobile vezanog uz nacionalnu 5G mrežu.

5G može omogućiti napredak svim industrijama. Ericssonov izvještaj vezan uz 5G poslovni potencijal pokazuje da operatori mogu imati velike koristi na ovom tržištu za koje se predviđa da će 2026. godine biti vrijedno 619 milijardi američkih dolara.

Podijeli:

Vezane objave