Više od 100 tisuća ljudi u Hrvatskoj pri plaćanju parkiranja koristi besplatnu aplikaciju PayDo, a kako je od kraja listopada tom aplikacijom moguće platiti parkiranje i u gradu Zagrebu, u budućnosti bi ta brojka mogla biti značajno veća.

Ta besplatna mobilna i web aplikacija dostupna je u još 60 hrvatskih gradova. Aplikacija ne koristi SMS protokol, u potpunosti je besplatna i nema nikakvih dodatnih naknada, a kao jedina s nacionalnom pokrivenosti jamči dostupnost usluge na gotovo svakom koraku, zavoju i prometnoj površini.

Osim svakodnevnih ušteda koje ostvaruju svi vozači koji koriste PayDo uslugu, za korisnike Mastercard kartica do kraja 2019. aktivna je i dodatna promotivna pogodnost: 10 % od plaćenog iznosa za satne karte vraća se korisniku na promotivni račun koji može koristiti prilikom budućeg plaćanja parkiranja.

Nakon preuzimanja PayDo aplikacije korisnici mogu plaćati satne parkirališne karte, a na većini lokacija i dnevne parkirališne karte izdane od strane kontrolora. U najvećem broju gradova, pa tako i u Zagrebu, dostupno je plaćanje tjednih, mjesečnih i godišnjih parkirališnih karata. Na pojedinim lokacijama moguća je i kupnja stanarskih te povlaštenih karata kao i plaćanje vanuličnog parkiranja poput garaža i ostalih parkirališta pod rampama.

Sam proces parkiranja definitivno je brži jer aplikacija nudi mogućnost pohrane najčešćih parkirališnih lokacija (i vozila) u favorite, čime je plaćanje parkiranja gotovo u svega nekoliko sekundi. Aplikacija korisniku automatski nudi prikaz parkirne zone u kojoj se nalazi, a unutar mape s točnom ulicom. Takvim trenutnim pozicioniranjem mogućnost pogrešnog utipkavanja zone, što se najmanje jednom dogodi svakom vozaču, više gotovo da i ne postoji. PayDo podsjeća i na vrijeme isteka parkiranja, a osim privatnih opcija i za poslovne korisnike.

Uz PayDo ne treba donositi račune za parkiranje u knjigovodstvo jer su prikazani u jednom dokumentu unutar korisničkog računa. Osobni račun može se odvojiti od računa tvrtke kada je, primjerice, potrebno platiti parkiranje na poslovnom putovanju. Poslodavci putem poslovnog računa lako mogu omogućiti plaćanje parkiranja svojim zaposlenicima, klijentima i posjetiteljima, a u aplikaciji su im uvijek dostupna sva izvješća i mjesečni obračuni za plaćene parkirne karte.

PayDo koristi i svima koji do sada uopće nisu mogli plaćati SMS-om, poput turista zbog kojih je aplikacija dostupna i na stranim jezicima. Upravo zahvaljujući njima, zabilježen je streloviti porast popularnosti aplikacije: u samo godinu dana broj transakcija povećao se za nevjerojatnih 600 %.

Podijeli:

 

Vezane objave