Kada se svijet počne oporavljati od pandemije korona virusa i zračne se luke počnu ponovno otvarati u Europi, pružatelj satelitske komunikacije Inmarsat i konzultantska tvrtka CGI imati će završena ispitivanja programa modernizacije zračnog prometa Iris, razvijenog u suradnji s Europskom svemirskom agencijom (European Space Agency ESA).

Oko 20 komercijalnih zrakoplova opremljeno je novom tehnologijom satelitske navigacije i komunikacije Iris koja kontrolorima zračnog prometa efikasnije upravljanje zračnim prostorom putem komunikacije podataka, koja se isporučuju putem širokopojasne mreže, ekonomičnim satelitskim data linkom između zrakoplova i uprava zračnim prometom.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

S tom tehnologijom planovi letova zrakoplova mogu se kontinuirano ažurirati tijekom leta kako bi se održala optimalna putanja prema njihovom odredištu, dovodeći potrošnju gorivo i emisiju ugljičnog dioksida na najmanju moguću razinu. Satelitska komunikacija također oslobađa zemaljske frekvencije koje zauzima dosadašnjom komunikacijom zrakoplova i uprava zračnim prometom.

Primjena nove tehnologije započeti će s nastavkom normalne razine prometa.

Nekoliko nacionalnih organizacija za kontrolu zračnog prometa već se prihvatile novu tehnologiju, uključujući civilne tračne sustave Belgije, Francuske, Njemačke, Italije, Luksemburga, Nizozemske, Portugala, Španjolske, Švicarske i Velike Britanije.

Dosadašnja komunikacija civilnih komercijalnih zrakoplova odvija se preko radijskih signala kontrola zračnog prometa. Radio frekvencije kojima se odvija komunikacija zagušene su tako da bi do 2056. godine do kada se predviđa udvostručenje komercijalnih zrakoplova zagušenje bilo rizično za komunikaciju. Još prije pandemije kašnjenja i otkazivanja letova komercijalnih zrakoplova su bili uobičajeni zbog zagušenja frekvencija u zračnim lukama.

Iris će ublažiti pritisak na zemaljske frekvencije dopunjavajući ih digitalnim komunikacijama  putem satelitske komunikacije do terminala u pilotskoj kabini i kontrola leta. Iris će implementirati ta poboljšanja u okviru programa Jedinstveno istraživanje europskog zračnog prometa na zračni prostor (SESAR).

Nakon razvoja nove tehnologije komunikacije za komercijalno zrakoplovstvo u Europi on će se dalje implementirati u Sjevernoj Americi, Aziji i Pacifiku i drugim regijama, gdje rast zračnog prometa opterećuje zemaljske frekvencijske radio mreže. (ilustracija i fotografija ESA)

 

 

Vezane objave