Na korištenje web stranica u vlasništvu Bug d.o.o. i svih njihovih dijelova primjenjuju se ovi uvjeti korištenja.

Nakladnik web stranice je Bug d.o.o., Zagreb, Ogrizovićeva 36a, koji ovim uvjetima utvrđuje prava i obveze nakladnika i korisnika web stranice prilikom korištenja iste. Korištenjem i/ili registracijom na web stranici, korisnik prihvaća ove uvjete korištenja kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici korištenjem web stranice ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktualnim pravilima korištenja te da su ih razumjeli u cijelosti.

Niti jedan dio web stranice ne smije se koristiti u nezakonite svrhe niti za promoviranje istih. Web stranice posjetiteljima u dobroj namjeri osiguravaju korištenje njihovih sadržaja. Svi posjetitelji imaju pravo besplatno koristiti sadržaje web stranice ako ne krše uvjete korištenja, osim u slučajevima kada je jasnim isticanjem cijene navedeno da se korištenje pojedinih sadržaja naplaćuje.

Web stranica se sastoji od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posjetitelja te linkova na vanjske stranice. Sav sadržaj web stranice mreza.bug.hr koristite na vlastitu odgovornost i Bug d.o.o. se ne smatra odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem sadržaja.

Autorska prava

Bug d.o.o. polaže autorska prava na sav vlastiti sadržaj (tekstualne, vizualne i audio materijale, baze podataka). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela web stranice koji sadrži vlastiti sadržaj smatra se kršenjem autorskih prava Bug d.o.o. i podložno je tužbi. Isto se primjenjuje na sadržaj partnera, oglašivača ili drugih korisnika.

Sadržaj na web stranici mreza.bug.hr zaštićen je autorskim pravima. Mijenjanje, posuđivanje, prodavanje ili distribuiranje takvog sadržaja moguće je samo uz prethodnu pisanu dozvolu Bug d.o.o. ili oglašivača. Ako korisnik smatra da je došlo do povrede autorskih prava, o tome je dužan izvijestiti Bug d.o.o. putem e-mail adrese marketing@bug.hr.

Vanjske poveznice

Web stranica mreza.bug.hr sadrži poveznice na web stranice trećih osoba koje se objavljuju u dobroj namjeri. Sadržaj izvan web stranice koristite na vlastitu odgovornost.

Registracija i zaštita privatnosti

Bug d.o.o. štiti privatnost korisnika u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka. Podaci dobiveni od korisnika tijekom korištenja web stranice, koriste se u dobroj namjeri, ne obrađuju se i ne dostavljaju trećoj strani, osim ako je drugačije utvrđeno ovim pravilima ili uz posebnu dozvolu korisnika.

Registracijom korisnika na web stranici omogućuje se korisnicima pristup raspravi i komentarima te na taj način aktivno sudjelovanje u radu web stranice. Registracijom se prikupljaju privatni podaci poput e-mail adrese, imena i prezimena i sl. Također, registracijom na web stranici korisnik pristaje biti dijelom newsletter liste nakladnika kojom će povremeno dobivati informacije ili biti dijelom novinarskog istraživanja. Korisnik se u bilo kojem trenutku može odjaviti s newsletter liste klikom na link na dnu newslettera ili osobnim javljanjem na e-mail marketing@bug.hr.

Privatni podaci korisnika se niti na koji način neće ustupati trećim osobama bez suglasnosti korisnika. Nakladnik se obvezuje čuvati privatnost korisnika, osim u slučaju teškog kršenja ovih uvjeta ili nezakonitih aktivnosti korisnika, u kojim slučajevima privatnost korisnika može biti otkrivena sukladno važećim propisima.

Cookies (kolačići)

Kako bi web stranica mreza.bug.hr poboljšala Vaše korisničko iskustvo, na Vaše računalo se pohranjuju malene količine informacija (cookies). Većina web stranica koristi ovu praksu, no prema odredbama Europske unije od 25. ožujka 2011. obvezni smo prije spremanja kolačića zatražiti vaš pristanak. Korištenjem stranice mreza.bug.hr pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti neće Vam biti dostupne.

Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama.

Kolačići mogu spremati širok raspon informacija. Ipak, sve informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im niste omogućili i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive. Ipak, možete promijeniti postavke internetskog preglednika tako da sami odaberete hoćete li odobriti spremanje kolačića, da automatski pri zatvaranju internetskog preglednika obrišete spremljene kolačiće i slično.

Isključivanjem kolačića odlučujete da li hoćete dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u postavkama vašeg internetskog preglednika. Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti web stranice.

Obveze korisnika

Bug d.o.o. ne kontrolira sadržaj koji razmjenjuju korisnici te ne može jamčiti točnost, porijeklo ili kvalitetu takvog sadržaja.

Bug d.o.o. ni na koji način ne odgovara za sadržaje koje korisnici ostavljaju na stranici. Korisnici preuzimaju odgovornost da su informacije te foto, video i audio zapisi koje su dostavili istiniti, da ne dovode u zabludu te da se objavom dostavljenih informacija te foto, video i audio zapisa neće prekršiti ili ugroziti prava trećih osoba. Ako se utvrdi da je sadržaj koji je korisnik dostavio nezakonit, neprikladan ili se njime krše prava treće strane, takav sadržaj će odmah po primitku informacije o njegovoj neispravnosti biti uklonjen.

Radi osiguranja slobodnog i neometanog korištenja usluga web stranice mreza.bug.hr, ovi postupci su neprihvatljivi i strogo zabranjeni:

  • objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaj koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način,
  • objavljivanje, slanje, razmjena i prenošenje informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima,
  • lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe,
  • manipuliranje identifikatorima kako bi se prikrilo porijeklo sadržaja koji se objavljuje na web stranici,
  • objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom,
  • objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja kao što su promotivni materijali, reklamne poruke, lančana pisma, promotivni i reklamni materijali koji sadrže lažne informacije, zavaravajuće navode ili tvrdnje
  • svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrže viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme,
  • prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika.

Bug d.o.o. zadržava pravo ukloniti sadržaj koji procijeni nepodobnim ili protivnim ovim Uvjetima korištenja.

Promjene pravila

Bug d.o.o. zadržava pravo bez prethodne najave promijeniti ili modificirati Uvjete korištenja portala. Svaka promjena bit će objavljena na adresi mreza.bug.hr. O važnim promjenama i dopunama Bug d.o.o. moće obavijestiti korisnike putem e-maila.

Ova pravila su na snazi od 1. listopada 2016.