Mlada hrvatska informatička reprezentacija postigla je veliki uspjeh na 27. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi – CEOI 2020 od 23. do 29. kolovoza održanoj u mađarskoj Nagykanizsi.  U konkurenciji 56 natjecatelja iz 13 zemalja (Austrija, Češka, Hrvatska, Italija, Litva, Mađarska, Nizozemska, Njemačka, Poljska, Rumunjska, Slovačka, Slovenija i Švicarska) hrvatski informatičari osvojili su jednu zlatnu, dvije srebrne i jednu brončanu medalju, čime je Hrvatska zauzela odlično 2. mjesto u ukupnom poretku, odmah iza Poljske.

Krešimir Nežmah, Dorijan Lendvaj, Patrick Pavić i Martin Josip Kocijan

Zlatnu medalju osvojio je Dorijan Lendvaj, srebrne medalje Patrick Pavić i Krešimir Nežmah (sva trojica su učenici zagrebačke XV. gimnazije, a Martin Josip Kocijan (učenik gimnazije J. Slavenskog iz Čakovca) osvojio je brončanu medalju, objavio je Hrvatski savez informatičara koji je organizirao njihov nastup.

Svi su od početaka bavljenja programiranjem članovi svojih informatičkih udruga/klubova. Lendvaj je  dugogodišnji član Robotičko informatičkog kluba Popovača, Pavić i  Nežmah Zagrebačkog računalnog saveza, a Kocijan MIS Strahoninec i Međimurskog informatičkog kluba iz Čakovca. Nastup u reprezentaciji izborili su najboljim rezultatima na Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi te izbornim pripremama.

CEOI natjecanje sastoji se od rješavanja 6 problemskih zadataka kroz dva dana, u programskom jeziku C/C++ pod operativnim sustavom Linux. Zbog nepovoljne epidemiološke situacije, organizator je omogućio i online sudjelovanje na natjecanju, tako da je šest reprezentacija (među njima i naša) sudjelovalo iz svojih matičnih zemalja.

Podijeli:

 

Vezane objave