Vodeći svjetski proizvođač poslovnog softvera i hardvera Oracle održat će 6. lipnja u zagrebačkom Plaza Event Centru svoju 12. po redu godišnju konferenciju namijenjenu domaćoj poslovnoj i ICT zajednici. Pod novim nazivom Oracle Innovative Technologies Summit konferencija će i ove godine okupiti brojne stručnjake kao i hrvatske i inozemne govornike te pokušati dati rješenja i odgovore na najnovije zahtjeve kada je riječ o inovacijama i zbivanjima na globalnoj i regionalnoj IT sceni.

Uz prezentacije Oracleovih ključnih govornika poput potpredsjednika Oraclea za razvoj i tehnologiju poslovanja u oblaku za područje Europe, Bliskog istoka i Afrike te azijsko-pacifičku regiju Alaina Ozana i prvog čovjeka kompanije za Adriatic regiju Marina Tadića, posjetitelje očekuje desetak zanimljivih predavanja i prezentacija studija slučaja.

Svakako se može izdvojiti jedinstvena prezentacija tvrtke Amphinicy Technologies koja ima sjedište u Hrvatskoj, zemlji koja nema svemirski program, no to ih nimalo ne sprečava da već 20 godina uspješno proizvode softver za svjetsku satelitsku industriju.

Oracle će predstaviti i svoje viđenje na koji će Internet stvari (IoT) oblikovati i utjecati na smjer razvoja digitalne transformacije i poslovanja općenito. Neprestana inovativnost, maksimalno iskorištavanje mogućnosti novih tehnologija i vlastitih resursa te smanjenje rizika poboljšanjem sigurnosnog aspekta, poželjan je pravac razvoja modernog poslovanja.

Poslovanje u cloudu sada je već nezaobilazno pa će tvrtka Neos prikazati zašto su vlastitu infrastrukturu migrirali na Oracle Cloud Infrastructure te kako se ta infrastruktura pokazala bržom, boljom i jeftinijom od alternativnih rješenja.

Multicom i Hrvatska akademska i istraživačka mreža CARNET pokazat će kako su kroz najveći nacionalni obrazovni projekt e-Škole koji ima za cilj primjenu suvremenih metoda poučavanja u nastavi te kvalitetnije i transparentnije upravljanje školama, uspješno implementirali jezero podataka (data lake) izgrađeno na Oracle Big Data Appliance tehnologiji.

Tvrtka Infoart iznijet će svoja iskustva migracije sustava upravljanja ljudskim potencijalima na Oracleovu cloud infrastrukturu dok će IN2 predstaviti TMA – vlastiti sustav za upravljanje, nadzor i provođenje marketinških aktivnosti između voditelja programa i principala s jedne strane te voditelja ključnih kupaca i krajnjih kupca s druge strane.

Više informacija o konferenciji koja se ove godine odvija pod sloganom Next is Now, Your Tomorrow Today, nalazi se ovdje.

Podijeli:

 

Vezane objave