erik-bovee

Nakon održanih predavanja u sklopu programa Master Class, u prostore Zagrebačkog Inkubatora Poduzetništva 8.12. dolazi Erik Bovee, osnivač i partner SpeedInvesta, koji će govoriti o tome kako pronaći investitora i objasniti kako investitori evaluiraju kompanije, kako razmišljaju kada donose odluke o investiciji. Posjetitelji će moći saznati i kakve sve vrste kompanija, tj. startupa u SpeedInvestu susreću, te što prilikom podizanja investicije funkcionira, a što ne.

Erik je krenuo s inženjerskom školom, nakon čega je odlučio postati profesor, što je rezultiralo time da je započeo studirati filozofiju i literaturu. Na kraju je diplomirao na moćnom Sveučilištu Oxford upravo filozofiju i literaturu.

Ali tijekom svog boravka na Oxfordu, susreo je profesora (prijatelja), s kojim je 2000. godine odlučio prikupljati novce za razvoj i pomoć mladim tehnološkim kompanijama, te su dosegli brojku od 7 000 000$. Od tada, Erik je nastavio s pomaganjem mladim, svjetske klase talentima u razvijanju njihovih proizvoda, pronalasku tržišta i prikljupljanja sredstva.

Smatra da investitora treba dobro istražiti, vidjeti kakav će biti investicijski ciklus, te jesu li investitori uložili i u konkurente. Najidealniji investitori jesu oni koji pomažu u prijelazu s europsko na američko tržište. Biti poduzetnikom je kada ste svjesni da je sve relativno nesigurno i da imate mogućnost da od ničega napravite nešto.

Ako želite čuti iz prve ruke kako se to sve pokreće i koje su vam potrebne vještine za uspješno stvaranje i napredovanje vaše tvrtke ili ideje, prijavite se putem Entrio sustava, samo nemojte zaboraviti broj mjesta je ograničen: goo.gl/d7EQO9

Podijeli:

Vezane objave