TikTok je objavio da će potrošiti 420 milijuna eura za otvaranje svog prvog europskog podatkovnog centra u Irskoj, objavio je New Europe. Pohranit će videozapise, poruke i druge podatke koje generiraju europski korisnici, a očekuje se da će biti operativni do 2022. godine.

„Odluka TikTok-a da u Irskoj osnuje svoj prvi europski podatkovni centar koji predstavlja značajnu investiciju tvrtke, vrlo je dobrodošla i, nakon osnivanja EMEA Trust & Safety Hub-a u Dublinu početkom godine, Irsku pozicionira kao Važno mjesto u globalnom poslovanju tvrtke “, rekao je izvršni direktor IDA Ireland, irske državne agencije odgovorne za privlačenje stranih ulaganja Martin Shanahan.

ByteDance, kineska tvrtka koja posjeduje TikTok, trebala bi preseliti svoje sjedište iz Pekinga u London, objavili su ranije mediji.

Najava dolazi u vrijeme kada je predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump zaprijetio da će zabraniti aplikaciju u SAD-u na osnovu toga što njeno kinesko vlasništvo predstavlja rizik za nacionalnu sigurnost. ByteDance je negirao optužbe.

Sada su svi podaci TikTok-a pohranjeni u centrima u SAD-u i Singapuru. Tvrtka je također u pregovorima o prodaji svojih operacija u SAD-u, Kanadi, Australiji i Novom Zelandu Microsoftu.

Podijeli:

 

Vezane objave