Suradnja IBM-a i Visa Inc. spaja IBM-ovu kognitivnu tehnologiju Watson IoT s Visinim globalnim sustavom omogućiti će plaćanja koji širom svijeta obuhvaća više od 3 milijarde korisnika.

IBM-ova platforma Watson IoT kompanijama omogućava pristup milijardama online uređaja, senzora i sustava diljem svijeta, uz mogućnost obrade i analize podataka. Kognitivnu tehnologiju sada koristi 6.000 IBM-ovih klijenata.

IBM i Visa suradnjom nastoje omogućiti plaćanje i trgovinu bilo kojim online uređajem (počevši od sata, preko prstena pa sve do kućanskih uređaja i automobila).

Uz podršku IBM-ove kognitivne tehnologije i uz sustav Visa tokenizacije, nove sigurnosne tehnologije koja mijenja osjetljive sigurnosne podatke na kartici korisnika s jedinstvenim digitalnim identifikacijskim kodom, kompanije diljem svijeta moći će uspostaviti i korisnicima ponuditi sigurno plaćanje kroz čitav niz proizvoda koje imaju u svojoj ponudi.

Očekuje se kako će IMB i Visa ovom suradnjom omogućiti podršku za plaćanje i trgovinu za preko 20 milijardi uređaja za koje se predviđa da će do 2020. biti spojeni na internet.

U budućnosti te suradnje, svi korisnici IBM-ove platforme Watson IoT imat će pristup Visinim uslugama za plaćanje putem IBM Clouda. Kao rezultat toga, umjesto pristupanja kompanijama kroz pojedinačno djelovanje, IBM i Visa pružit će svim potrošačima pristup ovim mogućnostima kako bi se mogla izgraditi personalizirana potrošačka iskustva i biti proaktivni u davanju preporuka koje se temelje na jedinstvenim potrebama potrošača.

Kao dio suradnje, Visa i IBM pobrinut će se i da sve informacije o potrošačima ostanu sigurne uz uslugu Visa tokenizacije, koja zamjenjuje osjetljive informacije o računu koje se mogu pronaći na karticama za plaćanje, kao što je broj računa od 16 znamenki, datum isteka i sigurnosni kod, s jedinstvenim digitalnim načinom identificiranja koji se može koristiti za provedbu plaćanja bez otkrivanja stvarnih podataka o računu. Usluga Visa tokenizacija dostupna je kroz mrežu pružatelja usluga za tokene (TSPs) kao dio partnerskog programa Visa Ready, koji omogućava da sljedeća generacija načina plaćanja kroz treću stranu bude u skladu s Visinim sigurnosnim standardima i specifikacijama te da je prihvaćena diljem svijeta na jednostavan i siguran način.

Podijeli:

 

Vezane objave