Matija Ražem, viši potpredsjednik i voditelj telekom divizije u Infobipu

U staroj tvornici duhana u Rovinju 8. listopada je počeo međunarodni poslovni skup GSMA WAS#8 iz područja telekomunikacija. Organizira ga IT tvrtka Infobip u suradnji s londonskim GSMA, krovnom svjetskom organizacijom mobilnih operatera.

Okupili su se predstavnici nekoliko stotina telekoma iz svih krajeva svijeta, i kompanije koje im pružaju tehnička i softverska rješenja – ukupno više od 1.300 direktora i menadžera iz područja interkonektivnosti, veleprodaje i roaminga.

„Mobilna industrija sada je uzbudljivija no ikad. Operateri širom svijeta investiraju u nove tehnologije i poslovne modele. Velik utjecaj imaju i OTT kompanije, kao i tehnološke i softverske tvrtke, koje s operaterima razvijaju nove načine suradnje i nose velik inovacijski potencijal. Ponosni smo što je Infobip jedan od lidera u tom segmentu“, rekao je među ostalim pozdravljajući sudionike konferencije na svečanom otvaranju viši potpredsjednik i voditelj telekom divizije u Infobipu Matija Ražem.

Potpredsjednik za strategiju i tehnologiju u Deutsche Telekomu Dave Gannon pozvao je mobilne operatere na holističko razumijevanje svih procesa koji utječu na njihovo poslovanje i stratešku poziciju.

„Regulativa koja kasni za tehnologijom, rast IP-ja, nove paradigme u roamingu, promjene u modelima naplate, pitanja performansa mreže, brzine i kvalitete usluge, tek su neki izazovi s kojima se telekomi suočavaju širom svijeta, i koji će utjecati na njihovo poslovanje u idućim godinama“, naglasio je Gannon.

U prostorima stare tvornice duhana postavljeno je 50-ak izložbenih štandova i zatvorenih punktova za sastanke. Održan se velik broj tematskih poslovnih zabava širom Istre. Središnja poslovna zabava bit će u pulskoj Areni u utorak navečer, uz nastup 2Cellos.

GSMA WAS#8 je dio serije poslovnih skupova radne grupe WAS (Wholesale Agreements and Solutions) koji se održavaju dvaput godišnje. Prethodno, sedmo izdanje je održano u Dubaiju, a nakon Rovinja događaj seli u malezijski Kuala Lumpur.

Slijeva na desno Greg Jones (AT&T), Dave Gannon (DT) i Ian Pannell (GSMA)

Podijeli:

Vezane objave