Samo 16 sati nakon što je Hrvatska pošta izdala prvu hrvatsku kriptomarku rasprodano je 500 ekskluzivnih primjeraka koji su se mogli platiti u kriptovalutama u mrežnoj trgovini https://kripto.posta.hr/marka. Posebnost tih primjeraka je u tome što čine prvih 500 izdanih kriptomaraka i već su aktivirani na blockchain mreži.

Kriptomarke se i dalje mogu kupiti u svim većim poštanskim uredima i u mrežnoj trgovini www.epostshop.hr. Samoljepljiva fizička marka može se koristiti za plaćanje poštarine, a uz nju dobivate sve podatke potrebne za aktivaciju ili prijenos digitalne kriptomarke u svoj digitalni novčanik.

U prosjeku je po jednom novčaniku kupljeno šest kriptomaraka, a tri novčanika s za sada najvećim brojem kriptomaraka imaju 60, 52 i 42 primjerka.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

Prva hrvatska kriptomarka izdana je povodom Dana marke, 9. rujna 2020. u pet kategorija s pet različitih motiva koji prikazuju prijevozna sredstva: kombi (60.000 primjeraka), vlak (25.000 primjeraka), brod (10.000 primjeraka), zrakoplov (4.000 primjeraka) i dron (1.000 primjeraka). Kako biste saznali koji motiv ima kriptomarka, odnosno kojoj kategoriji pripada, možete upisati serijski broj marke u tražilicu: https://kripto.posta.hr/marka/novcanik/.

Ukupna naklada iznosi 100.000 primjeraka, a autori kriptomarke su dizajneri iz Zagreba Ivana Vučić i Tomislav-Jurica Kaćunić. Marka nominalne vrijednosti 50 kuna izdana je u prigodnom bloku s jednom samoljepljivom poštanskom markom na PVC podlozi.

Podijeli:

 

 

Vezane objave