Globalno tržište sklopivih pametnih telefona poraslo je 10% na godišnjoj razini u drugom tromjesečju 2023. godine (Q2 2023) i dosegnulo 2,1 milijun jedinica, prema najnovijem globalnom praćenju sklopivih pametnih telefona Counterpoint Researcha. 

Globalne i kineske isporuke sklopivih pametnih telefona, Q1 2022 – Q2 2023

Taj rast je u suprotnosti s padom globalnog tržišta pametnih telefona, pad isporuka na ukupnom tržištu pametnih telefona u Q2 2023 bio je 9%, iznosio je 268 milijuna jedinica. Očekivanja su daljnjeg pada tržišta pametnih telefona zbog nepovoljnih ekonomskih kretanja, prije svega visoke inflacije, te geopolitičkih napetosti, prije svega agresije Rusije na Ukrajinu, no, očekuje se i daljnji rast tržišta sklopivih pametnih telefona.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

Status lansiranja sklopivih proizvoda u 2023. godini: Usporedba globalnog i kineskog tržišta sklopivih proizvoda

Najveći rast u Kini

Tijekom Q2 2023. ukupne isporuke pametnih telefona na kineskom tržištu smanjene su 4% na godišnjoj razini, iznosile su 61,9 milijuna jedinica. Pad je posljedica gospodarskih izazova s kojima se suočava Kina a koji uzrokuju smanjenje potrošnje. No, kao i u ostatku svijeta kinesko tržište sklopivih pametnih telefona imalo je rast od 64% na godišnjoj razini, iznosio je 1,2 milijuna jedinica te Kina ima najveći udio na globalnom tržištu sklopivih pametnih telefona, on iznosi čak 58,6%.

Globalna prognoza sklopivih pametnih telefona, 2023.-2024.

 

 

Vezane objave