U prostorijama Državne geodetske uprave u Zagrebu ovog petka, 31. ožujka, u uporabu je puštena programska aplikacija e-Oglasna ploča, koju su predstavili i pustili u uporabu ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Lovro Kuščević, uz sudjelovanje ravnatelja Državne geodetske uprave, Damira Šanteka.

Predstavljanju aplikacije nazočili su predsjednik Vijeća Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a) Dražen Lučić, zamjenik predsjednika Vijeća Domagoj Jurjević, i viši stručnjak za infrastrukturu Danko Čurepić.

Aplikacija e-Oglasna ploča korisnicima će omogućiti objavljivanje i pristup informacijama o tekućim i planiranim infrastrukturnim građevinskim radovima i kao takva predstavlja prvu fazu uspostave jedinstvene informacijske točke.

Aplikacija na vrlo jednostavan i pristupačan način mrežnim operatorima omogućuje kreiranje, unos i dostavu obavijesti, te objavljivanje i pregled zaprimljenih obavijesti o tekućim ili planiranim građevinskim radovima, a koje su mrežni operatori sukladno zakonskim odredbama obvezni objaviti putem jedinstvene informacijske točke u svrhu koordinacije građevinskih radova.

Aplikacija je dostupna putem poveznice https://e-obavijesti.dgu.hr/

Podijeli:

 

Vezane objave