Aleksandar Stančin, član uprave Veracomp Adriatica

Tvrtka Veracomp Adriatics organizirala je 29. svibnja u prostorima Kaptol Boutique Cinema & Bar redovnu godišnju konferenciju Trend Micro Zero Day.

Konferenciju su otvorili i najavili njen sadržaj član uprave Veracomp Adriatica Aleksandar Stančin i Regional Account Manager Trend Microa Žiga Benedik.

Aleksandar Stančin je podsjetio da ove godine Veracomp obilježava 18 godina poslovanja kao distributer te autorizirani trening centar za Trend Microa za Adriatic regiju. Naglasio je kako im je cilj postati vodeći distributer s dodanom vrijednošću u Adriatic regiji. Dodao je kako je Hrvatska regionalno na 14. a globalno na 24. mjestu Global Security Indexa što nije loše u usporedbi sa susjednim zemljama, te svakako pokazuje koliku važnost pridodajemo sigurnosti podataka i prostor za dodatna poboljšanja.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

Koliko su ozbiljne posljedice zlonamjernih kibernetičkih napada istakao je podatkom da su, prema procjeni FBI-ja, godišnji gubitci zbog phishinga oko 9 milijardi američkih dolara i to samo u segmentu tzv. Business Email Compromise-a (BEC). Paralelno s time, tvrtke imaju dodatne troškove radi ispunjavanja pravnih i regulatornih zahtjeva.

Sada više nije pitanje hoće li Vam se dogoditi zlonamjerni napad na informatičku infrastrukturu, nego kada će se dogoditi? Ključno je prepoznati napad dovoljno rano kako bi se na vrijeme spriječile ogromne štete kojih smo svjedoci u zadnjih nekoliko godina na primjerima najvećih svjetskih tvrtki, istaknuli su stručnjaci na konferenciji. Izazovi povezani s time su manjak resursa te razlomljenost i nepovezanost sigurnosnih sustava, problemi koji nisu specifični samo za naše tržište već i globalno.

Rense Buijen, Technical Director Trend Microa

Sudionici konferenciji mogli su saznati zašto se više nije dovoljno fokusirati na samo jedan dio sigurnosti te tradicionalne sustave zaštite temeljene na sprječavanju poznatih prijetnji.

Technical Director Trend Microa Rense Buijen objasnio je evoluciju sigurnosnih rješenja uz EDR detekciju analizu neovlaštenih aktivnosti te ukazao na načine kako izbjeći problematiku nedostatka sigurnosnih resursa.

Regional Partner Business Manager Trend Microa Octavian Oancea predstavio je Zero Day Initiative koja otkriva 70 posto svih ranjivosti danas i štiti od zero day napada, a čije podatke koristi niz drugih sigurnosnih proizvođača za poboljšanje svojih sustava.

Gostujući predavači na konferenciji su bili predsjednik Odbora za sigurnost Hrvatske udruge banaka Milan Parat koji je govorio o sigurnosnim izazovima financijske industrije i

Renato Grgurić iz  Služba kibernetičke sigurnosti Uprave kriminalističke policije koji je govorio i kibernetičkim prijetnjama u resoru policije.

Regionalni inžinjer tvrtke Trend Micro Matija Mandarić je na kraju podijelio sa sudionicima zanimljive statistike o sigurnosnim incidentima ali i ponašanju korisnika prilikom pristupa zlonamjernim stranicama ili e-mail porukama.

Žiga Benedik, Regional Account Manager Trend Microa

 

Podijeli:

 

 

Vezane objave