Treća konferencija OpenSource Days, u organizaciji Algebre i uz podršku tvrtki Red Hat, Veracomp i Nimium, održat će se u Zagrebu, 6. i 7. lipnja. Konferencija na kojoj je tijekom prethodna dva izdanja ukupno sudjelovalo više od 300 posjetitelja uključuje i besplatan glavni konferencijski dan s predavanjima domaćih i inozemnih stručnjaka s područja poslovanja i tehnologija otvorenog koda, dok će drugi dan biti posvećen stručnim hands-on radionicama namijenjenim IT profesionalcima.

Prijave za konferenciju već su otvorene i dostupne na http://opensourcedays.hr/, gdje se posjetitelji mogu upoznati i sa sadržajem konferencije.

Rješenja za kontejnere, automatizaciju i cloud temeljena na otvorenom kodu omogućavaju brojnim tvrtkama da brzo i učinkovito implementiraju svoje poslovne IT sustave. Bit će to ujedno i neke od glavnih tema na ovogodišnjoj konferenciji koja je u prethodnim izdanjima prvenstveno temeljila na povezivanju tehnoloških tema, primarno onih vezanih uz tehnologije otvorenog koda, te zahtjeva u pogledu digitalne transformacije poslovnih procesa koji se pojavljuju iz poslovne zajednice.

Plenarno predavanje (keynote) nakon otvaranja konferencije održat će Sanjoy Bhose iz Red Hata s temom aktualnog pregleda tehnologije iz perspektive Red Hata. Marko Bencek iz Algebre govorit će o multi tenant cloud poslovnim aplikacijama i sinergiji automatizacije, problemima koji se javljaju i mogućim rješenjima.

Konferenciji OpenSource Days se, kroz gostovanje svojeg stručnjaka Davida Delabasseeja, odlučio priključiti i Oracle; tema njegova predavanja posebno je atraktivna (Fn Project) jer se radi o novom projektu otvorenog koda za izradu sofisticiranih višejezičnih aplikacija u vrijeme kada je Oracle odlučio većinu alata vezanih uz razvoj aplikacija u Javi otvoriti prema open source zajednici. Tomislav Tipurić iz Microsofta govorit će o mogućnostima primjene open source kontejnerske tehnologije na Azureu.

Ivan Brkić iz Nimiuma i Dinko Jakovljević iz Ericsson Nikola Tesle predavanje će posvetiti Zabbixu, sustavu za upravljanje mrežom, te će pokazati kako je ovaj sustav u praksi postao jedan od glavnih elemenata Ericssonovog projekta Management of IT Operations.

Senior Solution Architect iz Red Hat Andrzej Kowalczyk publiku će naučiti zašto i kako migrirati aplikacije na Red Hatov JBoss EAP, kako započeti, koji se alati nude i kakva su iskustva iz prakse.

Na konferenciji OpenSource Days ove godine s predavanjem prvi puta sudjeluje i EnterpriseDB, u čije će ime nastupiti Ossi Karjalainen s temom implementiranja EnterpriseDB kontejnera za Postgress baze podataka.

APIS IT na predavanju stručnjaka te tvrtke pokazat će kako su uspjeli pouzdano i brzo distribuirati aplikacije koje koriste različite tehnologije (Node.js, Java, .Net) uporabom OpenShifta.

Tijekom drugog konferencijskog dana, Marko Bencek iz Algebre će održati dvije stručne tehničke hands-on radionice: osnove Ansiblea (jednostavne i popularne platforme za IT automatizaciju) i osnove Dockera (platforme za kontejnere koja omogućava timovima da maksimalno olakšavaju razvoj, isporuku i pokretanje aplikacija).

Podijeli:

 

Vezane objave