Godišnje okupljanje zajednice koja radi, razvija i primjenjuje tehnologiju s područja umjetne inteligencije – AI2future konferencija, održat će se u Zagrebu, u Kraš Auditoriumu 10. i 11. listopada 2019. Organizatori konferencije su Airt, BonsAI i Evant01

Poslovni projekti, novi trendovi, alati i robotika neka su od ključnih područja koja će prezentirati vodeći svjetski i domaći stručnjaci iz biznisa i akademije, a u publici se očekuje više od 200 sudionika zainteresiranih za umjetnu inteligenciju i njenu primjenu u poslovanju.

Umjetna inteligencija je jedan od najvažnijih tehnoloških trendova. Program ovogodišnje konferencije je znatno bogatiji sadržajima od prošlogodišnje konferencije.

Ključno predavanje na otvaranju konferencije održat će jedan od pionira s umjetne inteligencije Christoph von der Malsburg sa Frankfurt Institute for Advanced Studies iz Njemačke. Glavni cilj njegove prezentacije je dati pogled u budućnost, odnosno na to kako će generalno umjetna inteligencija utjecati na naš život.

Predavači s Cipra, Nikolas Kairinos i Petros Mina iz tvrtke Fountech.ai, pokazat će kako AI spaja prodavatelja s idealnim kupcem te znanost koja stoji iz te ‘mašine’. Auti bez vozača nisu novost na cestama, no možemo li isto očekivati i od super brzih sportskih automobila, pokazat će direktor segmenta Autonomne vožnje u Rimac automobilima, Sacha Vražić.

Tema konferencije je i primjena umjetne inteligencije u velikim korporacijama, a jedan takav primjer predstavit će Stefan Nosović iz Siemensovog R&D odjela iz Njemačke. Zanimljivo će biti čuti i u kojem smjeru će se razvijati AI odjel najveće hrvatske IT kompanije Infobip.

Uz glavni program konferencije (http://ai2future.com/program-2019/) prvom danu konferencije dodan je Robot Day (u suorganizaciji s FER-om) koji je posvećen fizičkoj primjeni umjetne inteligencije – robotici u logistici i skladištenju. U tome dijelu programa uz strane stručnjake Achima J. Lilienthala, direktora  odjela Mobile Robotics Olfaction Laboratoryja iz Švedske, te  Björna Heina, profesora na Intelligent Industrial Robotics, KIT iz Njemačke, sudionici će imati priliku upoznati hrvatske tvrtke koje su napravili snažan iskorak u tom području, Gideon Brothers i RoMb Technologies, te mogućnosti financiranja razvojnih projekata.

Za one koji žele steći vještine te upoznati alate potrebne za razvoj vlastitih deep learning projekata, ove godine organizirana je jednodnevna deep learning radionica koji vodi Leonardo De Marchi, direktor odjela Data Science and Analytics, Badoo.

Podijeli:

 

Vezane objave