Praško poduzeće za javni prijevoz (DPP) objavilo je natječaj za prijemnike s omogućenom Galileo lociranjem kojima će biti opremljene  tramvajske pruge u glavnom gradu Češke, a u sklopu plana modernizacije tramvajskoj javnog prijevoza, objavio je GSA.

Prag ima jednu od najvećih tramvajskih sustava u Europi. Tamošnji tramvaji već 20-ak godina  koriste lokacijski sustav temeljen na GPS-u. DPP namjerava zamijeniti postojeći lokacijski sustav radi poboljšanja točnosti položaja tramvaja, među ostalim, putnici će imati preciznije lokacije traženih tramvaja.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

DPP Prag planira kupiti multimedijalne prijemnike koji omogućuju Galileo lociranje za svoj cjelokupni park tramvajskih vozila. Za razradu projekta, DPP je surađivao sa Češkim tehničkim sveučilištem u Pragu, Češkim odjelom za promet, gradskim institucijama Praga i s Europskom agencijom za GNSS (GSA). Poboljšanje preciznosti lokalizacije ukupno će donijeti učinkovitije poslovanje, među ostalim smanjenja troškova održavanja.

Postavljanje prijemnika za Galileo lociranje planirano je u cjelokupnom voznom parku (838 prijemnika) DPP-a čime će on postati jedna od prvih javnih prijevozničkih kompanija koja će koristiti Galileo lociranje u cijelom voznom parku.

Točnost lociranja bit će do 1,5 metar, a omogućiti će se, među ostalim, i automatsko ograničenje brzine tramvaja.

DPP očekuje da se natječaj za izvođača radova završi do kraja kolovoza 2020. godine. Odabrani dobavljač morat će osigurati i instalirati prijemnike unutar cjelokupnog voznog parka praških tramvaja u roku od 180 dana od potpisivanja ugovora. Stoga se očekuje da bi prvi tramvaji s omogućenim Galileom trebali krenuti krajem 2020. godine.

Podijeli:

 

 

Vezane objave