17. prosinca 2017. Thales je najavio da namjerava kupiti Gemalto kako bi stvorio globalnog lidera na brzo rastućem tržištu digitalne sigurnosti. Najavljena transakcija se zatvorila 2. travnja 2019. čime započinje nova era sigurnosti u digitalnom svijetu.

Thales je globalna organizacija koja djeluje na svim kontinentima i pruža izvanredna, visoko tehnološka rješenja vladama, institucijama, gradovima i poduzećima. Gemaltovih 3000 razvojnih inženjera koji rade u 35 centara širom svijeta pridružit će se Thalesu čime će Grupa imati više od 28.000 inženjera, 3.000 istraživača i investiciju u R&D od više od milijardu eura godišnje.

Thales i Gemalto će zajedno moći odgovoriti na digitalne potrebe svih klijenata, u civilnim i obrambenim poslovima, u svim Thalesovim tržišnim segmentima, s jedinstvenim portfeljem naprednih tehnologija u području IoT-a, mobilnosti i clouda, uz zadržavanje najviše razina kvalitete za sve postojeće usluge.

Kao dio integracije Thalesa Gemalta, Thales eSecurity i Gemalto Enterprise & Cybersecurity odjeljenja će se spojiti u jedan odjel pod imenom Thales Cloud Protection & Licensing.

Kombiniranjem Thales eSecurity i Gemalto portfelja, Thales korisnici će imati pristup tehnologijama koje su globalni leaderi na svojim područjima:

– General purpose, payment i cloud-based hardware security moduli (HSM)
– Enkripcija podataka i upravljanje ključevima
– Enkripcija za high-speed mreže
– Autentikacija i access management

Više na https://www.thalesgroup.com/en/markets/digital-identity-and-security/onetobeone

Podijeli:

 

Vezane objave