Početkom lipnja ove godine Telkomsel je postao prvi indonezijski operater koji je pokrenuo komercijalnu 5G mrežu čime je i u posljednjoj regiji u svijetu pokrenuta nova telekomunikacijska tehnologija. Usluga je prvo bila dostupna u gradovima Balikpapan, Medan i Surakartu. Do kraja lipnja Telkomsel je proširio pokrivenost na još pet gradova na Javi i otocima: Surabaja (Java), Makassar (Južni Sulavesi), Bandung (Java), Batam (Otoci Riau) i Denpasar (Bali), a planira do kraja 2021. godine 5G mrežu proširiti na ukupno deset gradova.

Planirano je 5G bude dostupan i u uredu Telkomsel u Džakarti, tehnološkom institutu Bandung, sveučilištu Telkom na zapadnoj Javi i podružnicama Telkomsel u devet gradova. 5G je pokrenut u frekvencijskom opsegu od 2300 MHz.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

Krajem lipnja konkurentski operater Indosat Ooredoo najavio je pokretanje svojih 5G usluga u gradu Surakarta. Za novu komunikacijsku tehnologiju Indosat Ooredoo će koristiti Huaweievu opremu za frekvencijski opseg od 1800 MHz. Operater planira proširiti 5G mrežu i u drugim gradovima, uključujući Jakartu, Surabaju i Makassar.

Indonezijski operateri XL Axiata i Smartfren još su u fazama testiranja nove komunikacijske tehnologije.

Podijeli:

 

 

Vezane objave