Telefónica i NEC Corporation objavile su da su sklopile sporazum o provođenju predkomercijalnih ispitivanja otvorene mreže za pristup radiju (Open RAN) na četiri glavna svjetska tržišta Telefonice: Španjolska , Njemačkoj, Velikoj Britaniji i Brazilu.

Telefónica je prvi usvojitelj otvorenih mreža i jedan od najvećih europskih operatera koji su u siječnju ove godine potpisali Memorandum Otvorenog RAN-a (Open RAN MoR), obvezujući se na implementaciju i implementaciju Open RAN rješenja usmjerenih na izgradnju fleksibilnijih, učinkovitijih i sigurnijih mobilnih mreža u 5G mreži doba. Tvrtka ima za cilj doseći 50% rasta radijske mreže na temelju Open RAN -a do 2025. godine.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

Nakon uspješnih prekretnica postignutih kroz probe u Telefónici u Njemačkoj i Velikoj Britaniji, prema ovom sporazumu, NEC će poslužiti kao glavni integrator sustava za implementaciju i provođenje ispitivanja Open RAN rješenja zasnovanih na više dobavljača s operativnim tvrtkama grupe Telefonica u četiri globalna tržišta, planirano proširenje na ukupno najmanje 800 mjesta za komercijalnu upotrebu počevši od 2022.

Open RAN rješenja se sastoje od ekosustava vlastitih proizvoda NEC-a, kao i softverskih i hardverskih proizvoda pouzdanih vodećih partnera u industriji. NEC-ove otvorene 5G masivne MIMO (mMIMO) radio jedinice (RU) s naprednim oblikovanjem snopa koje značajno pomažu u povećanju/optimiziranju mrežnog kapaciteta bit će dio ekosustava.

Nadalje, Telefónica i NEC surađivat će u validaciji i implementaciji najnovijih Open RAN tehnologija i različitih slučajeva uporabe u novoosnovanom Laboratoriju za tehnologiju i automatizaciju Telefónica u Madridu. Slučajevi uporabe uključuju one izgrađene na radijskim inteligentnim kontrolerima (RIC) upravljanim umjetnom inteligencijom za optimizaciju RAN-a, automatizaciju životnog ciklusa usluge na temelju upravljanja uslugama i orkestracije (SMO), testiranje i automatizaciju implementacije u skladu s kontinuiranom integracijom/ kontinuiranim postavljanjem Telefónice (CI/ CD) ) okvir, kao i optimizacija uštede energije.

NEC-ov Global Open RAN Centar izvrsnosti (CoE) u Velikoj Britaniji vodit će integraciju i validaciju ekosustava s više dobavljača te zajednički razvoj inovativnih slučajeva upotrebe s Telefónicom koristeći svoju akumuliranu stručnost.

“Otvorene mreže nedvojbeno su ključ za poticanje evolucije mreže u eri 5G te za održavanje i ispunjenje naše misije dosljednog pružanja vrhunskih iskustava našim potrošačima i poslovnim korisnicima”, rekao je glavni direktor za tehnologiju i informacije (CTIO) u Telefónici Enrique Blanco dodavši: “Dugogodišnjim angažmanom s NEC-om iz prve ruke imamo znanje o njihovoj tehnološkoj i praktičnoj osposobljenosti, kao i njihovom stalnom pristupu klijentima, te smo uvjereni da su oni pravi partneri za ovu visoko stratešku inicijativu.”

„Stručnost NEC-a i naše podružnice Netcracker među IT-om i mrežama je vrijednost koja operaterima pomaže u sustvaranju i redizajniranju sljedeće generacije mobilnih mreža potrebnih u eri 5G i kasnije”, rekao je potpredsjednik NEC Corporation Shigeru Okuya dodavši kako Open RAN dugoročno obećava ogromnu vrijednost i inovacije. (ilustracija Telecom Infra Project)

Podijeli:

 

 

Vezane objave