Viktor Pavlinić, predsjednik Uprave Tele 2

Tele2 je treće tromjesečje ove godine zaključio s više od milijun korisnika, u vrijeme kada  slavi 14 godina poslovanja u Hrvatskoj. Prvi je poziv s predbroja 095 stigao prije 14 godina 2005. godine, kada je minuta razgovora mobitelom stajala gotovo kao kilogram kruha, no inovativan pristup Tele2 doveo je do pojeftinjenja telefoniranja na cijelom tržištu za 60 posto, naglasili su iz Tele2.

Prema financijskim rezultatima za treće tromjesječje prihodi Tele2 porasli za 6 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, na 405 milijuna kuna. Rezultati pokazuje rast EBITDA za 18 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine te iznosi 111 milijuna kuna, bez utjecaja MSFI-ja 16. Također, EBITDA marža bez utjecaja MSFI-ja 16 iznosi 27 posto, dok je u istom razdoblju prošle godine iznosila 25 posto.

„Kontinuirano unapređivanje kvalitete mreže, stvaranje inovativnih proizvoda i usluga te rad na poboljšanju korisničkog iskustva doveli su do ovih izvrsnih poslovnih rezultata. Rast u svim ključnim segmentima u proteklih devet mjeseci još je jedna potvrda naših nastojanja da uvijek činimo korak više kako bismo ispunili pa čak i nadmašili očekivanja naših korisnika. Zato s ponosom mogu reći kako danas, na svoj 14. rođendan, objavljujemo da smo prvi put premašili brojku od milijun korisnika.

Rezultat je to 14 godina našeg poslovanja u Hrvatskoj tijekom kojih smo odvažno pomicali granice i mijenjali pravila igre na telekomunikacijskom tržištu. Naravno, rezultat je to i rada naših zaposlenika, cijelog tima Tele2, jer upravo su oni ključ našeg uspjeha“, rekaoo je predsjednik Uprave Tele2 Hrvatska Viktor Pavlinić.

Kada se uspoređuje treće tromjesečje ove godine s prošlogodišnjim, broj korisnika porastao je za više od 59 tisuća te ih sada ima milijun i četiri tisuće. Također, Tele2 Hrvatska bilježi rast u svim ključnim segmentima, koji uključuju prihod od krajnjih korisnika usluga, od veleprodaje i od opreme, odnosno uređaja. Osim toga, Tele2 Hrvatska bilježi i značajan rast broja zaposlenika, i to za više od 45 posto. Tele2 Hrvatska ima ukupno 351 zaposlenih, što je 109 više nego u istom razdoblju prošle godine.

Ukupno gledajući, u prvih devet mjeseci 2019. godine ostvareni su prihodi od 1,2 milijarde kuna, što je porast od 8 posto, a EBITDA je, bez utjecaja MSFI-ja 16, rasla 41 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Kapitalne investicije iznosile su 116 milijuna kuna, što predstavlja povećanje od 128 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Podijeli:

 

Vezane objave