Na Business Over Breakfast (BoB) druženju u Tehnološkom parku u Zagrebu tema je bila razvoj softverskih proizvoda i izazovi poslovanja na međunarodnom tržištu.


Gosti poslovnog doručka u Tehnološkom parku Zagreb bili su Goran Radić, softverski stručnjak, a predstavile su se i tvrtke Fortis Labor, Vollo i Hipersfera. Održana je prezentacija o kapacitetima i mogućnostima nove lokacije tehno-parka, one na Zagrebačkom Velesajmu. Tvrtke Fortis Labor, Vollo i Hipersfera, nove su članice TPZ-a.

Fortis Labor se bavi razvojem poslovnih aplikacija i unikatnih softverskih rješenja koje nazivaju po imenima (što riječnih, što morskih) riba.

Tvrtka Vollo je online servis za jednostavno pretraživanje, usporedbu voznih redova i kupovinu međugradskih autobusnih karata. Vollo okuplja i uspoređuje preko 120 vodećih autobusnih prijevoznika iz Hrvatske i Europe, te spaja preko 20 zemalja u preko 2.2 milijuna kombinacija i 70.000 različitih ruta.

Naposljetku, predstavio se i Bojan Pečnik, inovator, direktor i osnivač tvrtke HiperSfera, brzo rastuće aeronautičke R&D tvrtke bazirane na radu s interdisciplinarnim timom iz područja novih tehnologija koja razvija bespilotni zračni brod.

Goran Radić je mentor u Tehnološkom parku Zagreb, softverski stručnjak koji je znanja stjecao radom u velikim tvrtkama (Siemens i Hewlett Packard) ali i kroz vlasite poduzetničke pothvate (AppliconX, PandoPad, Betallo, Payallo, i-Cash).

Novi poslovni doručak Tehnološkog parka zagreb organizirati će se uskoro.

Podijeli:

Vezane objave