Pojavom pandemije korona virusa, vlade diljem svijeta propisale su posebne mjere za prevenciju i njeno suzbijanje. Uz neizostavnu dezinfekciju, zaštitnu opremu i održavanje socijalne distance, propisane su i mjere za ulazak u javne i poslovne prostore. Kako bi što efikasnije spriječili širenje bolesti, veliki broj tvrtki i organizacija diljem svijeta razmišlja ili je uvelo u upotrebu uređaje za brzo, precizno i beskontaktno mjerenje tjelesne temperature zaposlanika i korisnika.

Tvrtka UniView, četvrti najveći globalni proizvođač IP kamera na svijetu, u svojoj ponudi ima inovativne termalne uređaje, kamere i vrata, za mjerenje tjelesne temperature, određivanje detalja poput nosi li osoba masku ili prebrojavanje broja ljudi u pojedinoj prostoriji. Njihova oprema je na hrvatskom tržištu dostupna preko tvrtke Veracomp.

UniView ima sveobuhvatnu liniju proizvoda za video nadzor kojima odgovara na potrebe mnogih tržišta, maloprodaju, graditeljstvo, industrijska postrojenja, obrazovanje, trgovinu i gradski nadzor.

U svojoj ponudi ima termalne kamere, vrata i face recognition terminale koji mogu precizno, brzo i beskontaktno izmjeriti temperaturu osoba čime se uvelike olakšava detekcija zaraženih korona virusom, a ujedno i omogućava prevencija širenja daljnje zaraze među gostima, učenicima, kupcima ili djelatnicima.

Infracrvena kamera USS-TIC-500 je razvijena po principu infracrvenog toplinskog zračenja. Koristi tehnologiju obrade slike s niskim signalnim šumom, beskontaktna je i precizna tehnologija za mjerenje temperature u stvarnom vremenu. Istovremeno se može koristiti namjenski softverski sustav za vizualni prikaz podataka o temperaturi objekata za mjerenje temperature. Može se koristiti za ulaznu i izlaznu zdravstvenu karantenu u carinama, zračnim lukama, autobusnim i željezničkim stanicama, terminalima, i za sprečavanje epidemija na ključnim mjestima kao što su škole, bolnice i poslovne zgrade.

USS-TIC-600 je kamera za precizno i brzo skeniranje većih prostora i većih udaljenosti. Sustav dolazi u paketu s tzv blackbody uređajem za veću preciznost mjerenja temperature bez potrebe za ručnom kalibracijom kamere. U paket je uključen i tronožac.

Terminal OET-213H-BTS1 za kontrolu pristupa s digitalnim nadzorom temperature i preciznom stopom prepoznavanja ima veliki kapacitet pohrane te integrira UNV tehnologiju prepoznavanja lica i tehnologiju detekcije beskontaktnog mjerenja temperature. Digitalni modul za mjerenje temperature podržava brzo otkrivanje tjelesne temperature. Na taj način može istovremeno postići prepoznavanje lica i otkrivanje temperature te podržavati upozorenje osobama s tjelesnom temperaturom koja je van prihvatljivh granica što definira sam korisnik. Uređaj se može koristiti u malim prostorima, poput škola, poslovnih zgrada, bolnica i drugih važnih područja.

Sigurnosna vrata USS-SC100A-TM-O za mjerenje temperature i detekciju metala prikladna su za kontrolu prenapučenih mjesta.  Uvelike smanjuju rizik neotkrivanja zaraze i širenja infekcije, a mogu se primijeniti na lokacijama poput kampusa, poduzeća, vladinih institucija itd.

Podijeli:

 

Vezane objave