U kongresnoj dvorani Princess centra u Jastrebarskom, održan prvi Bosch festival tehnologije, pod nazivom FESTEH. Susret je organiziran za strateške partnere i kupce tvrtke Bosch, kako bi se upoznali s kompletnom ponudom Boscha u regiji i prepoznali nove poslovne mogućnosti koje nudi Bosch suvremena tehnologija.

„Upravo je tehnologija glavni pokretač rasta i razvoja naše kompanije, ona je naš zajednički posao, naša strast i ono što nas obilježava već više od 130 godina“, izjavila je direktorica tvrtke Bosch za Hrvatsku i Sloveniju Mirsada Kudrić.

Kroz tri stoljeća Bosch tehnologija olakšava čovjeku svakodnevni život i time ljudima omogućava više vremena za kvalitetnije i zabavnije sadržaje. Na dnevnoj razini, više od 47 tisuća znanstvenika, primjenjuje izume i znanja iz različitih tehnoloških područja.

„Kako utjecati na učinkovitost i rezultate u industrijskim tehnologijama, turizmu, graditeljstvu, mobilnosti i mnogim drugim područjima, na ta i još mnoga druga pitanja upravo mi, svojom Bosch tehnologijom, nudimo odgovor“, naglasila je u pozdravnom obraćanju direktorica Mirsada Kudrić.

Zanimljivim prezentacijama pametnih rješenja i najnovijih tehnoloških postignuća, partnerima i medijima se predstavilo svih šest odjela iz tvrtke Bosch Hrvatska. Tako je odjel električnih alata na zanimljiv i pomalo humorističan način predstavio razliku između običnih i suvremenih Bosch alata tehnologije 21. stoljeća.

Odjel toplinske tehnike predstavio je najsuvremenije aplikacije u sustavu pametne kuće. Odjel industrijske tehnologije pojasnio je značaj golemih i revolucionarnih Bosch rješenja koja su zauvijek promijenila globalne trendove u prometu, turizmu, energetici, metalurgiji, pa čak i u kulturi.

Autooprema je prezentirala aplikaciju budućnosti i način na koji ćemo automobile koristiti bez ključeva, dok će se automobili sami parkirati bez prisustva vozača.

Odjel sigurnosnih sustava na vrlo slikovit način je pokazao kako se Bosch sustavi ne mogu hakirati i kako ih je nemoguće premostiti što je na licu mjesta demonstrirano sprečavanjem krađe dijamanta.

Na kraju je odjel pametnih rješenja još jednom prošao kroz različite inovacije svih odjela i po prvi put predstavio nova pametna rješenja u poljoprivredi, gdje se putem pametnih senzora dolazi do kvalitetnih i većih uroda.

Sljedeći viziju osnivača, Bosch neprestano provodi društveno odgovorne projekte u Hrvatskoj i regiji. Projekti uključuju dugogodišnju suradnju sa SOS dječjim selom Lekenik. Dvije godine za redom tvrtka Bosch Hrvatska, posvojila je SOS obitelj iz kuće Ruža u Lekeniku i pokrila njihov godišnji trošak za režije. Rođendanski poklon povodom 25 godina, SOS dječjem selu Lekenik uručila je Kristina Šperanda Ferenc, voditeljica korporativnih komunikacija Boscha za Hrvatsku, Sloveniju i Srbiju. Električni bicikl s Boschevim pogonom će krasiti vozni park SOS dječjeg sela i postati omiljeno prijevozno sredstvo i zabava za djecu i mlade štićenike.

Podijeli: