U utorak, 27. listopada 2020. Megatrendov voditelj odjela za podatkovnu znanost, Domagoj Marić, održat će webinar pod nazivom “Kako nadograditi Watson chatbota regularnim izrazima?”
Regularni izrazi (Regex) su još uvijek moćan i svestran alat za rad na raznim problemima s tekstualnim podacima. Pokazali su se iznimno korisnima u raznim situacijama, uključujući predobradu teksta kao dio obrade prirodnog jezika, pronalaženje specifičnih uzoraka u ogromnim količinama podataka, specificiranje uzoraka za pretraživanje u procesu web scrapinga, te davanje uzoraka chatbotovima na koje trebaju obratiti pažnju u razgovoru s korisnikom (npr. brojevi telefona, adrese…).

Unatoč tome, regularni izrazi su na poprilično lošem glasu među programerima zbog njihove čitljivosti i mogućnosti razumijevanja. Cilj ovog webinara je pobiti te predrasude prema regularnim izrazima i pokazati da oni mogu biti i intuitivni, uz držanje na umu nekih osnovnih pravila. Webinar će također sadržavati mnogo praktičnih primjera te kratku demonstraciju kako se regularni izrazi mogu iskoristiti u IBM Watson Assistantu kako bi se proširile sposobnosti chatbota.

27. 10. 2020. – 14h – “Kako nadograditi Watson chatbota regularnim izrazima?
Link za prijavu

Izlaskom nove verzije IBM Cognosa Analytics-a dobro nam poznati alati dobili su neke nove funkcionalnosti. U društvu konzultatnta za poslovna rješenja, Ivana Šemeša, otkrijte koje su to nove mogućnosti Report Studia, Exploration-a, Dashboard-a i Data modeling-a.

29. 10. 2020. – 14h – “Cognos Analytics: Novosti u verziji 11.1.R7 (LTS)
Link za prijavu

Podijeli:

 

Vezane objave