Kako je objavio osnivač i predsjednik uprave Agrivi Ltd Matija Žulj na svojem LinkedIn profilu ta je tvrtka s Petrokemijom, jednim od najvećih proizvođača gnojiva u jugoistočnoj Europi, 26. travnja potpisala sporazum o strateškom partnerstvu za digitalnu poljoprivredu.

„Petrokemija je regionalni lider u proizvodnji gnojiva s velikom prisutnošću u Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji i Bosni i Hercegovini. Sa svojih 1.700 zaposlenika, Petrokemija isporučuje preko tisuću tona gnojiva preko stotinu tisuća vinogradara. Petrokemija je prepoznala važnost digitalne poljoprivrede za svoje vinogradare i postavila je kao jedan od ključnih strateških ciljeva u narednom razdoblju“, navodi Žulj dodajući kako je Agrivi jedan od ključnih globalnih lidera u softveru za upravljanje poljoprivrednim gospodarstvom, podržava poljoprivrednike u više od 150 zemalja širom svijeta i radi s glavnim dionicima poljoprivrednog lancu vrijednosti kao što su velike tvrtke (sjeme / gnojiva / kemikalije), trgovci na malo, tvrtke za preradu hrane i ministarstva poljoprivrede.

„Agrivi će poduprijeti Petrokemiju digitalnim poljoprivrednim rješenjima kako bi im pomogla donijeti dodatnu vrijednost vinogradarima u regiji, osigurati bolju suradnju s uzgajivačima i uzgajivačima potpore kako bi se pobrinuli za održivost tla i osigurali ispravne hranjive tvari za svoje usjeve kako bi poboljšali svoje prinose i profitabilnost“, naveo je Matija Žulj.

Podijeli: