Pandemija Covid-19 umnogome je povećala rad od doma ali je, što je manje poznato, dovela i do porasta broja tvrtki koje prate produktivnost svojih zaposlenika pomoću različitih alata i softvera, što dovodi do ozbiljnih pitanja o privatnosti zaposlenika.

Prema novoj studiji Surfsharka, agencije koja inače redovito istražuje tržište softvera za privatnost i nadzor na radnom mjestu, Hrvatska ima visok postotak praćenja zaposlenika od poslodavaca (48,72 %). Veći postotak u regiji Balkana i novih članica Europe imaju samo Srbija (86,98 &) i Sjeverna Makedonija (69,60 %), ostale zemlje imaju znatno nižu učestalost korištenja tzv. bosswarea ili kako se službeno nastoji predstaviti kao softver za produktivnost.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

Globalno, prema studiji Surfsharka, 12% svih tvrtki već ga je instaliralo bossware (16% u većim tvrtkama), a 8% ga već planira implementirati (11% u većim poduzećima). Dio korištenja softvera za praćenje zaposlenika ima zakonsko utemeljenje, zavisi naravno od države primjene, dok značajan dio korištenih alata za digitalno praćenje zaposlenika u stvari nema zakonsko uporište.

Tehnike koje se koriste ovise o hardveru i softveru koji se koristi za posao i je li se ista oprema koristi i za privatne potrebe. Na primjer, šefovi mogu koristiti neobjavljene značajke svog korporacijskog paketa e-pošte kako bi pazili na riječi tzv. okidače u zaposlenikovim e-porukama. Ili mogu koristiti namjenski bossware da provjere je li zaposlenik zaista za svojim računalom kada kaže da jeste.

Poslodavci mogu na zaposlenikov uređaj instalirati skriveni softver koji prati njegovo kretanje putem GPS-a, svih SMS poruka i drugih aplikacija za razmjenu poruka, a mogu čak i snimati pozive i Skype interakcije.

Neki od softvera za nadzor zaposlenika navode vremena ili sate kad su zatečeni na radu; drugi koriste šarene vizualizacije podataka kako bi obilježili zaposlenikov ‘bioritam’ tijekom dana. Neki koriste algoritme za uravnoteženje zaposlenikove produktivnosti s plaćama kako bi praktično poslodavac znao  vrijedi li mu zaposlenik novca koji mu plaća.

 

Podijeli:

 

 

Vezane objave