Osobni automobili se transformiraju. Sljedeća generacija automobila bit će sve više autonomna, povezana, električna i ovisna o softveru. Iskustvo u automobilu u novim vozilima se gradi oko  digitalnog kokpita i automobilskog OS-a, navodi Chris Jones iz Canalysa. Digitalni kokpit je potpuno digitalni, softverski definiran, sustav nadzorne ploče u vozilu koji pomaže vozačima i putnicima u obavljanju ključnih funkcija vožnje. Digitalni kokpit uključuje klastere instrumenata, infotainment, navigaciju, ADAS, proaktivnu umjetnu inteligenciju, kontrole udobnosti i ostale usluge, koristeći multimodalna sučelja, u jednoj platformi.

Personaliziranna rješenja

Po svojoj prirodi, digitalne platforme kokpita su fleksibilne i skalabilne – proizvođači automobila mogu prilagoditi rješenja za stvaranje jedinstvenih, diferenciranih rješenja. Vlasnici, pa čak i više vozača istog vozila, mogu dodatno personalizirati ta rješenja. Značajke i funkcije mogu se poboljšati i razvijati sa softverom i firmverom koji se isporučuju putem OTA ažuriranja putem auto-cloud veze, sve više preko 5G mreža. Vozači i putnici imat će pristup trgovinama aplikacija s potencijalno tisućama aplikacija napravljenih posebno za korištenje u vozilu i većim, višestrukim zaslonima koji čine digitalne kokpite. Rješenja će postati proaktivnija, kontekstualno svjesna i inteligentnija u pružanju informacija i upozorenja vozačima kako bi im se pomoglo u donošenju pravovremenih i točnih odluka za sigurniju, udobniju vožnju i intervenirati kada je to potrebno.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

Najava operativnih sustava

Glavne tehnološke tvrtke su uključene u kreiranje platformi digitalnog kokpita ili kao dobavljači ili integratori osnovnog rješenja za pametne automobile. Alibaba, Baidu, Google i Tencent najavili su svoje OS za automobile s opsežnim ekosustavom aplikacija i sadržaje kroz kokpit; dugoročni dobavljači automobilskog infotainment softvera BlackBerry QNX, Harman (tvrtka Samsung) i TomTom također razvijaju  različita rješenja i aplikacije; Huawei, Nvidia i Qualcomm na tržište donose mnoštvo tehnologija. Svima njima to područje postaje sve važniji tržišni sektor.

Apple, na primjer, ima rješenje za praćenje digitalnih funkcija automobila na pametnom telefonu Apple CarPlay, koje je lansirao još 2014. godine, i dostupno je u većini novih automobila, ali će izgubiti na važnosti kako se operativni sustavi poput Android Automotive počinju ugrađivati u vozila. Samsung je kupio Harman s kojim vozači uz kontrolu funkcija u automobilu mogu kontrolirati i uvezane pametne kućne uređaje, iz svojeg Android Auto mogu upravljati i funkcionalnostima Samsung Smartthings. Xiaomi je najavio da će lansirati EV 2024. OPPO je demonstrirao tehnologije povezivanja u automobilu 2021. godine. Honor surađuje s tvrtkom Li Auto na sličnim rješenjima. Pametni telefon se već mogu koristiti kao digitalni ključ ili za daljinsko parkiranje vozila. Putem aplikacije za pametne telefone, vozači mogu upravljati kontrolama HVAC vozila, provjeriti status baterije EV-a i još niz stvari.

Očekuje se kako će povezani automobili bit će jedna od najbrže rastućih kategorija mobilnih uređaja u sljedećem desetljeću, pri čemu će se svako vozilo biti dio pretvoriti u široj mreži i ekosustavu. Proizvođači originalne opreme za automobile udružili su se s pružateljima usluga u oblaku uključujući AWS, Ericsson i Microsoft u izgradnji automobilskih cloud platformi.

Podijeli:

 

 

Vezane objave