Visoko učilište Algebra i partner natječaja, Hrvatski Telekom, otvaraju prijave za novi ciklus stipendijskog natječaja koji će najboljim kandidatima omogućiti da u cijelosti ili djelomično pokriju trošak jedinog e-Leadership MBA studija u regiji.

U nedavnom izvještaju o stanju menadžerskih vještina za digitalno doba Europska komisija posebno je istaknula MBA studij i suradnju Visokog učilišta Algebra i Kelley School of Business kao jedan od primjera odličnih inicijativa u školovanju novih generacija menadžera, lidera koji moraju suvereno vladati poslovnim vještinama i tehnološkim znanjima u doba digitalne transformacije (http://eleadership.mba/e-leadership-skills-for-europe-final-report/). U izvještaju EK je posebno naglašena važnost obrazovanja kao i snažnija suradnja tehničkih učilišta i poslovnih škola sa samim gospodarstvom, što je područje gdje Visoko učilište Algebra, još od svojeg osnutka, može služiti kao ogledan primjer.

Prijave za ovogodišnji stipendijski natječaj otvorene su do 1. listopada 2017. a kao i prošlih godina, organizatori očekuju više od 400 prijava perspektivnih budućih lidera.

MBA studij izvodi se na engleskom jeziku i u suradnji s predavačima University of Indiana, Kelley School of Business, jedne od vodećih američkih poslovnih škola prema uglednom magazinu Bloomberg.

Dopunom programa,  prošle godine je  startala prva generacija e-Leadera, koja se pridružila utjecajnoj alumni zajednici IgBS studenata, proizašloj iz sada već 15-godišnje suradnje Sveučilišta u Indiani i Ekonomskog instituta Zagreb čiju tradiciju ovaj program uspješno nastavlja.

e-Leadership MBA studij Visokog učilišta Algebra jedinstven je studij ove vrste u ovom dijelu Europe te se po mnogočemu može smatrati inovativnim jer se odgovara na izazove Europske unije i procjene Europske komisije da će do 2020. u EU nedostajati oko 200.000 poslovno-tehnoloških profesionalaca s voditeljskim kvalifikacijama.

Budući e-Leaderi, osim poslovnih znanja vezanih uz vođenje tvrtki, moraju imati i čvrsta, vertikalna znanja iz digitalnih područja, odnosno moraju dobro razumjeti i tehnološke aspekte tehnologija i njihovu poslovnu primjenu, kako bi mogli voditi digitalnu transformaciju tvrtki ili osnivati vlastite projekte koji “izazivaju” tradicionalne modele poslovanja.

e-Leadership MBA program namijenjen je primarno kandidatima koji svoje poslovno usavršavanje žele nastaviti na programu koji nudi kombinaciju poslovnih i tehnoloških znanja te koji, samim time, žele u svojim tvrtkama i organizacijama postati prepoznati lideri u procesu transformacije poslovanja.

Unatoč tehnološkom prizvuku, MBA studij namijenjen je budućim liderima iz svih segmenata poslovanja.

Već u sklopu stipendijskog natječaja, kandidati će imati prilike upoznati neke od profesora i mentora koji provode program te će raditi i na zajedničkom projektu, koji će se prezentirati i bodovati za osvajanje stipendija. Prošlogodišnja su iskustva pokazala da su kandidati već i u sklopu ovih druženja ostvarili korisna međusobna poznanstva te su cijeli stipendijski natječaj zbog mogućnosti networkinga ocijenili iznimno korisnim, neovisno o tome hoće li dobiti stipendiju.

Većina kandidata na prošlogodišnjem natječaju bili su mladi profesionalci, menadžeri, koji su svoja postojeća poslovna znanja željeli nadopuniti dubinskim znanjima o primjeni tehnologije u modernom poslovanju, ili su pak završili neki od tehničkih fakulteta ali su u međuvremenu napredovali prema menadžerskim pozicijama gdje im nedostaju poslovna i znanja vođenja ljudi.

MBA studij e-Leadershipa na Visokom učilištu Algebra tako je podjednako namijenjen jednima i drugima, s ciljem da obrazuje lidere koji će predvoditi poslovanje svojih organizacija u digitalnom dobu.

Ukupna je vrijednost stipendijskog fonda za MBA studij ove godine veća od 700.000,00 kuna. Posebni uvjeti stipendiranja su predviđeni za diplomante Algebrinih tehnoloških studija, ali je predviđena i mogućnost pohađanja tehnoloških MBA modula za diplomante IgBS-a, ranijeg MBA studija koje je Visoko učilište Algebra prošle godine preuzelo i integriralo u svoj MBA program, uz značajnu modernizaciju nastavnih sadržaja. Kandidati koji se žele prijaviti za ovu stipendiju moraju imati minimalno 3 godine relevantnog radnog iskustva, 180 ECTS bodova te posjedovati aktivno znanje engleskog jezika.

Prijave za stipendijski natječaj MBA programa otvorene su od 23.kolovoza do 1. listopada 2017. na stranici http://eleadership.mba/scholarship/

Podijeli:

 

Vezane objave