Na najvećem svjetskom sajmu potrošačke elektronike CES koji se održao u Las Vegasu u siječnju ove godine, među 600 startupova koji su se predstavili cijelom svijetu našao se i hrvatski startup STEMI. Više od 150.000 posjetitelja imalo je priliku upoznati robota pauka Hexapod, odnosno interaktivnu platformu koja omogućuje stjecanje STEM znanja i vještina.

Izlaganje na CES-u bilo je veliki uspjeh, ali prava potvrda tog uspjeha stigla je tek nedavno jer je zahvaljujući sjajno odrađenom poslu STEMI dobio poziv od Intela da predstavi robota u sklopu Intelovog štanda na Maker Faire sajmu u Bay Area, San Francisco. Osim predstavljanja robota na sajmu, u planu je i dogovaranje poslovne suradnje s Intelom.

Maker Faire je najveći sajam inovacija, kreativnosti i inventivnosti posvećen „izumiteljima“ koji istražuju i stvaraju nove produkte i nove tehnologije. Iz godine u godinu broji tisuće posjetitelja, a ove godine ih očekuju čak 200 000.

„Činjenica da ulazimo u dogovore oko poslovne suradnje s Intelom i sam poziv da izlažemo na njihovom štandu potvrda su nam da imamo dobar i kvalitetan proizvod. Iznimno smo ponosni da nas je tako velika i renomirana tvrtka prepoznala i vjerujemo da će nam to značajno pomoći u daljnjem razvoju poslovanja“, rekao je Marin Trošelj, CEO i suosnivač STEMI-ja

Inače, nakon uspješne crowdfounding kampanje i godine dana rada na razvoju proizvoda – krenula je prodaja STEMI Hexapod robota.

Podijelite: