Učenje kroz stvaranje jedan od glavnih aduta prvog hrvatskog edukacijskog robota  Stemi Hexapod. Robot hrvatske tvrtke Stemi dolazi u kutiji u kojoj se nalazi preko 200 dijelova koje je potrebno ispravno sastaviti kako bi Hexapod oživio, a omogućuje stjecanje kompetencija iz robotike i inženjerstva. Kupac Hexapoda dobiva pristup online Stem laboratoriju s više od 150 pažljivo dizajniranih multimedijskih lekcija koje ga korak po korak vode kroz proces 3D dizajniranja robota, sklapanja i programiranja te izrade mobilne aplikacije za njegovo upravljanje.

U suradnji s kompanijom Milestone C iz Connecticuta, Hexapod je već ušao u pilot projekt primjene u četiri škole u toj saveznoj državi SAD-a.

„Postoje dvije osnovne ciljne skupine našeg proizvoda. Jedna su mladi, osnovnoškolci i srednjoškolci koje želimo transformirati iz konzumenata tehnologije u stvaraoce. Tu su kupci njihovi roditelji koji svojoj djeci žele ponuditi zanimljivu i interaktivnu igračku, koja će ih u isto vrijeme pripremati za poslove budućnosti. Druga ciljna skupina su učitelji i edukatori koji žele primjenjivati najnapredniji Stem kurikulum u nastavi ili radionicama koje provode“, objašnjava suosnivač i direktor Stemija Marin Trošelj.

Stemi je nastao 2015. kao spin-off iz istoimenog programa sveučilišne Udruge Bura znanja, nakon uspješno provedene kampanje grupnog financiranja na međunarodnoj platformi Indiegogo, na kojoj su prikupili gotovo 37.000 američkih dolara. Preostala sredstva potrebna za dovršetak svog robota i njegovu komercijalizaciju startup je osigurao kroz poziv Inovacije novoosnovanih MSP-ova u sklopu kojeg su osigurali više od 1,4 milijuna kuna. Tvrtka radi na distribuciji svojeg proizvoda na američko, njemačko i britansko tržište. Dosad su prodali više od 1.500 svojih robota a odnedavno su Hexapod roboti kupcima iz SAD-a i Kanade dostupni i putem Amazona.

Podijeli:

Vezane objave