Nakon uspješno održanog natjecanja u Velikoj Gorici pod nazivom #startupVG, Zagrebački inkubator poduzetništva organizira vikend natjecanje #startupZG. Glavni partner natjecanja je Grad Zagreb koji je financijski podržao inicijativu. Natjecanje će se održati u petak 1. prosinca od 9 do 20 sati i u nedjelju 3. prosinca od 9 do 15 sati u prostorima ZIP-a, na adresi Remetinečka cesta 7.

#startupZG natjecanje u razvijanju inovativnih poslovnih ideja je način predstavljanja novih ideja, formiranja timova i validiranja poslovnih pothvata. Kako bi se natjecatelje dodatno motiviralo osigurana je i novčana nagrada od 10.000 kuna. Prijave su moguće do 27.11. putem linka.

Na početku ovog vikenda sudionici će predstaviti svoje poslovne tehnološke ideje, a moguća je i prijava natjecatelja bez vlastite ideje koji će se tijekom formiranja timova prvog dana moći priključiti nekom od timova. Nakon što su timovi formirani, sudjelovat će u radionici Kako napraviti dobru prezentaciju kako bi naučili kako svoju poslovnu ideju predstaviti potencijalnim kupcima ili investitorima. Potom slijede spajanja timova s mentorima, uspješnim poduzetnicima i pokretačima startupa iz ZIP-ove startup zajednice te rad na razvoju poslovnih ideja.

Novitet koji ovaj tip natjecanja nudi jest predavanje stranog stručnjaka po uzoru na ZIP-ov od javnosti već prepoznat projekt Master Class na kojem će gostovati Andreas Wil Gerdes, čovjek s bogatim poduzetničkim iskustvom, najpoznatijem po osnivanju StartUp Malta fundacije koja aktivno podupire razvoj startupa već 18 godina. Predavanje će se održati u petak u 18 sati i natjecateljima će kroz interaktivan način rada pomoći u daljnjem razvoju poslovne ideje.

Natjecanje također po prvi put nudi mogućnost spajanja studenata, ali i svih zainteresiranih, i startup timova, kako ovih koji su se priključili natjecanju tako i ZIP-ovih alumni timova koji već posluju i ostvaruju pozitivne rezultate.

Nakon završetka natjecanja cilj je motivirati, usmjeriti i povezati natjecateljske timove kako bi nastavili aktivno raditi na definiranim idejama kako bi nakon određenog perioda uspjeli osnovati uspješan startup. Sudjelovanje na natjecanju je besplatno, a više informacija i poveznicu za online prijavu može se naći na službenim stranicama Zagrebačkog inkubatora poduzetnitva.

Podijeli: