Natjecanje inovativnih poduzetničkih ideja i projekata #startupZG održat će se 16. i 17. lipnja, a najbolji tim nakon intenzivnog dvodnevnog programa koji uključuje mentoriranje tijekom razvoja projekta te samo natjecanje, očekuje i nagrada u iznosu od 15.000 kuna. Poduzetničko natjecanje održava se u organizaciji ZIP-a uz Grad Zagreb kao glavnog partnera te Visoko učilište Algebra kao strateškog partnera.

#startupZG intenzivno je dvodnevno natjecanje s ciljem razvoja tehnoloških ideja na brz i efikasan način. U sklopu natjecanja, timovi koji žele razviti svoju ideju uz pomoć mentora imaju priliku naučiti kako od ideje stvoriti poslovni projekt, mogu čuti što stručnjaci i mentori misle o njihovoj ideji te kroz konkretno natjecanje provjeravaju koliko poduzetničkog duha uistinu imaju. Najbolji tim ima priliku osvojiti nagradu u vrijednosti od 15.000 kn, što idejama u začetku može itekako pomoći u poticanju daljnjeg razvoja projekta.

Na natjecanje se mogu prijaviti svi oni koji imaju ideju, ili su bez nje ali bi se htjeli priključiti nekom od timova.

#startupZG najnovije je izdanje ciklusa poduzetničkih i startup događanja koja je ZIP već organizirao od 2015. godine, kako u Zagrebu tako i u drugim gradovima kao što su Koprivnica i Velika Gorica. Ovogodišnji strateški partner natjecanja je Visoko učilište Algebra, u sklopu čijeg će se kampusa u Zagrebu natjecanje i održati, a glavni partner natjecanja je Grad Zagreb, koji je i financijski podržao inicijativu.

“ZIP i Algebra, suorganizatori #startupZG natjecanja, u potrazi su za najzanimljivijim projektima i idejama koji su u vrlo ranoj fazi svojeg razvoja. Tokom dva intenzivna dana, kroz rad s mentorima, razvoj ideje i konačno prezentiranje ocjenjivačkom žiriju, timovi će napraviti značajan iskorak u osmišljavanju svojih projekata, osobito u definiranju ili promjeni poslovnog modela. Osim samog mentorskog rada, za timove će važna biti i prilika da na završnom ‘pitchingu’ prezentiraju projekte žiriju i ostalim sudionicima, te naravno da se bore za vrijedne nagrade”, rekao je jedan od osnivača ZIP-a Ivo Špigel.

Posebna vrijednost #startupZG natjecanja je i medijska pažnja – za neke od timova to će možda biti i prilika da se o njihovom radu prvi put čuje u javnosti zahvaljujući pažnji koju tom natjecanju tradicionalno posvećuju tehnološki i poslovni mediji.

Kroz dosadašnja je natjecanja poduzetničkih ideja koje je organizirao ZIP prošlo više od 250 poduzetnika, 100 timova i ideja.

Prijave za #startupZG otvorene su do 10. lipnja 2018. u ponoć na linku.

Podijeli:

 

Vezane objave