Grad Velika Gorica u suradnji sa Zagrebačkim Inkubatorom Poduzetništva (ZIP) organizira #StartupVG – natjecanje za razvijanje ideja i poduzetničkih projekata.

Natjecanje je prilika za sve mlade koji imaju ideju za poslovni pothvat, ali nemaju odgovarajući tim i znanja kako bi ju realizirali. Namijenjeno je i onima koji imaju znanja i vještine kojima mogu doprinijeti razvoju projekata i željeli bi se pridružiti nekom od poduzetničkih timova.

Prvi dan je rezerviran za formiranje timova, definiranje i razvoj ideja. Ideje se razrađuju definiranjem poslovnog modela, marketinškog plana i pripremom prezentacije – pitcha.Drugi dan će timovi prezentirati svoje ideje te će 3 najbolja tima biti nagrađeni.  Pobjednici će biti nagrađeni s 10.000 kn, drugoplasirani tim dobiva laptop: HP Pavilion 15-p260nm, dok će treći tim biti nagrađen s 2.000kn.

Partneri projekta su Zagrebačka banka, Makromikro grupa i Poljoprom za trgovinu i usluge, koji su osigurali vrijedne nagrade za sudionike natjecanja.

„Na kraju projekta se nadamo da će se kreirati timovi koji će nastaviti raditi na svojoj  ideji i postati startup sa obećavajućom poslovnom budućnosti.“ – Izjavila je Tihana Marelja, voditeljica inkubatorskog programa ZIP-a.

„Ovim projektom želimo potaknuti naše mlade da budu poduzetni i kreativni, želimo im pomoći i omogućiti da realiziraju svoje ideje. Ovaj projekt je ujedno i najava smjera u kojem će Grad Velika Gorica ići u segmentu poticanja i razvoja poduzetništva, a to je stvaranje poduzetničke infrastrukture za poduzetnike početnike. Zahvalio bih se partnerima Zagrebačkoj banci, Makromikro grupi i Poljopromu koji su prepoznali vrijednost ovog projekta i bez oklijevanja nas podržali“ – Izjavio je Domagoj Ilečić, pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, investicije i fondove EU Grada Velike Gorice.

Dvodnevni događaj započeti će s prezentacijom ideja u subotu 25.3.2017., u 9h, na lokaciji Šetalište Franje Lučića 15, Velika Gorica. Prijave su moguće putem linka http://bit.ly/2m3Ranfdo 22.3.2017., 12:00h.

Prije samog natjecanja, 9.3.2017. godine održati će se motivacijsko predavanje u 18h na lokaciji Šetalište Franje Lučića 15, Velika Gorica.

Predavač na motivacijskom predavanju „Od ideje do startup projekta“ bit će serijski poduzetnik, software developer i managing partner Locodelsa – Stevica Kuharski. Ulaz na predavanje je besplatan i otvoren za sve.

Podijeli:

Vezane objave