Autori Sparkovaova startupa Vret vratili su se s Investors Daya u Berlinu s osvojenim drugim mjestom za što su nagrađeni putovanjem u Silicon Valley u San Francisco.

Ekipa Vretaa radi na softverskom rješenju koje koristi uređaje za virtualnu stvarnost u psihološkim tretmanima, poput uklanjanja straha od visina, paukova, skučenih prostora i drugih strahova. Startup se nalaze u akceleracijskom startup programu u Sparku, preko kojeg su sudjelovali na natjecanju Betapitch Mostar i osvojili prvo mjesto, te put u Berlin na Betapitch Global.

Na natjecanju u Berlinu prvi dan (6. prosinca) bio je rezerviran za vježbanje pitcha za predstavljanje na natjecanju pred mnogobrojnim investitorima. Sa sudionicima je intenzivno radila ekipa iz betahausa, a imali su i pomoć od glumice koja ih je savjetovala kako se što bolje predstaviti, kakve izraze lica praviti i kako se kretati. Drugi dan je bio Investors Day, tijekom kojeg su se istovremeno održavale razne radionice i natjecanja.

“Glavno natjecanje je počelo u 18 sati, a mi smo pitchali šesti po redu. Konkurencija bila prejaka. Nakon tri sata proglašeno je top 5 timova, a mi smo završili na drugom mjestu i s nagradom odlaska u Silicon Valley“, rekla je projekt manedžerica u Vretu Iva Đikić.

Podijeli: