Usprkos pandemiji korona virusa Grupa Bosch ostvarila je pozitivan poslovni rezultat u pandemijskoj 2020. godini te uspješno započela prvo tromjesečje 2021. godine. „Bosch je dobro prošao kroz prvu godinu pandemije korona virusa”, rekao je predsjednik upravnog odbora društva Robert Bosch GmbH Volkmar Denner upozorivši kako će i ova godina biti izazovna za društvo, prije svega zbog postojećih rizika povezanih s pandemijom.

„Kako bi razvilo nove poslovne prilike na temelju dubokih tehnoloških i ekoloških promjena koje su u tijeku, društvo Bosch kombinira internet stvari (IoT) s umjetnom inteligencijom (AI) te se usredotočuje na elektromobilnost. Jedni smo od pobjednika u prijelazu na elektromobilnost i znatno širimo svoje softversko poslovanje tako što počinjemo uvoditi umjetnu inteligenciju”, naglasio je Denner.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

Gorive ćelije

Globalni napori u borbi protiv klimatskih promjena dovode do veće elektrifikacije i raširenije uporabe zelenog vodika. Elektrifikacija društvu Bosch omogućuje nove prilike u nekoliko poslovnih područja, jer su potrebna rješenja za električnu vožnju u automobilima, ali i za električno grijanje u zgradama. U tehnologiji pogonskih sklopova elektromobilnost se nameće kao jedna od Boschevih temeljnih djelatnosti. Gorive ćelije pretvaraju vodik u električnu energiju, a Bosch razvija i stacionarna i mobilna rješenja za gorive ćelije. Od 2021. do 2024. Bosch planira uložiti milijardu eura u tehnologiju gorivih ćelija.

Automatizacija proizvodnje

U 2020. godini Bosch je predstavio nova CtrlX Automation platformu koja nudi sve potrebne module za cjelovita rješenja za automatizaciju.

Funkcije sustava precizno su koordinirane i zahvaljujući apsolutnoj otvorenosti sustava, mogu se proširiti aplikacijama, hardverom i softverom nezavisnih dobavljača. Isto tako, postavljene su automatizirane proizvodne linije u nekoliko novih proizvodnih pogona. (foto predsjednik upravnog odbora društva Robert Bosch GmbH Volkmar Denner)

Podijeli:

 

 

Vezane objave