Švedska svemirska korporacija (Swedish Space Corporation SSC) i njemačka svemirsko tehnološka kompanija Isar Aerospace potpisali su u Esrange Space centru u Švedskoj dugoročni ugovor o testiranju nove generacije europskih raketnih lansera za male satelite. Sporazum uključuje izradu raketnog lansera s jednim pogonom a može se proširiti na lansere s više raketnih motora.

SSC-ova nova sposobnost izrade motora i njihovog testiranja ključna je za istraživanju i razvoju raketnih motora za mini lansere u Europi. Prvi testovi motora planirani su sredinom ove 2020. godine, a cilj je lansiranje satelita s raketama Isar Aerospace na temelju SSC-ove tehnologije motora od 2021. nadalje.

„Iznimno nas raduje suradnja s Isar Aerospaceom. On je naš prvi klijent za testiranje raketnih motora i lansiranja u skladu sa SSC-ovom ukupnom strategijom za razvijanje sposobnosti lansiranja satelita iz Esrangea. Partnerstvo pokazuje da smo već prešli dug put i da smo na dobrom putu da udovoljimo sadašnjim i budućim potrebama kupaca “, rekao je izvršni direktor SSC-a Stefan Gardefjord,.

„Isar Aerospace brzo napreduje u razvoju lansera i sretni smo što smo uspjeli pronaći odgovarajuće testno mjesto za naše nadolazeće provjere lansera “, rekaao je COO i suosnivač Isar Aerospace Josef Fleischmann.

Podijeli:

 

Vezane objave