Zamislite da možete primati poruke i odgovarati na pozive bez da imate mobitel u rukama. Uz pametni sat to je moguće.

U današnjem svijetu u kojem je tehnologija toliko napredovala, nema osobe koja ne želi ići u korak s time. Razvijeni su brojni gadgeti i ostali uređaji, a pametni satovi su samo jedni od njih.

Ako planirate kupiti novi sat, možda je vrijeme da umjesto onog običnog i „dosadnog“ razmislite o pametnom satu koji, osim svoje glavne funkcije, ima još pregršt ostalih poput praćenja tjelesne aktivnosti, otkucaja srca, razine stresa i sl.

Krenimo redom.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

Razlike između običnog i pametnog sata

Glavna razlika između običnog i pametnog sata je ta što pomoću ovog drugog možete pregledavati elektroničku poštu, tekstove, obavijesti s društvenih mreža i ostale stvari, a da ne morate posezati za mobitelom. Kao što smo ranije naveli, idealni su za praćenje fizičke aktivnosti poput pređenih kilometara, potrošenih kalorija ili napravljenih koraka.

Pametni sat možete pomoću Bluetootha povezati s mobitelom i tako primati sve obavijesti koje bi vam ionako stigle na mobitel. Kako bi sve pravilno funkcioniralo, pametni satovi imaju i operativni sustav koji sve dodatno kontrolira te omogućuje visoku razinu prilagodbe. Možete naknadno instalirati određene aplikacije i tako, primjerice, pratiti kvalitetu sna,  mjeriti zasićenost krvi kisikom i sl.

5 razloga zašto kupiti pametni sat

  1. Odgovaranje na poruke i pozive: pomoću pametnog sata možete upućivati i primati telefonske pozive i poruke. Tako možete biti povezani s drugima čak i kad vam mobitel nije u rukama. Ovo je iznimno prikladno tijekom vožnje biciklom ili bavljenja sportskim aktivnostima te je česti razlog za kupnju ovakvog gadgeta.
  2. Praćenje tjelesne kondicije: još nešto što ljudi vole kod pametnih satova je činjenica da im pomažu u praćenju i održavanju kondicije. Brojni sportski pametni satovi daju vam podatke o potrošenim kalorijama, prijeđenim kilometrima i sl. Na taj ste način aktivno uključeni u precizno praćenje razine tjelesne aktivnosti. Sve podatke možete pohraniti i sinkronizirati ih u „cloudu“.
  3. Osobna sigurnost: danas na tržištu postoje pametni satovi s mogućnosti uspostavljanja SOS poziva koji vam u nuždi mogu spasiti život. Što je također važno, samo dugo držite određenu tipku i hitni 112 poziv je upućen, bez nepotrebnog diranja zaslona sata. Isto tako, neki su modeli vodootporni i imaju ugrađen GPS, što ih čini idealnim suputnikom na avanturističkim putovanjima.
  4. Slušanje glazbom i upravljanje listom: tijekom trčanja, hodanja, vožnje biciklom ili bilo koje druge aktivnosti putem pametnog sata možete puštati glazbu i prebacivati pjesme, kao i pojačavati i stišavati glasnoću.
  5. Beskontaktno plaćanje: brojni modeli pametnih satova nude vam opciju beskontaktnog plaćanja. Jednostavno se spojite s android odnosno iOS aplikacijama za plaćanje i pametni sat sve radi umjesto vas. Svakako treba spomenuti da sat radi i izvan mreže; dakle, ne morate biti spojeni na internet. Od sada vam više ne treba ni vaš mobitel niti novčanik. Pravo rješenje je pametni sat.

Postoji više vrsta pametnih satova: oni sportskog izgleda te oni nešto elegantniji. Dok su ovi prvi idealni za sve sportske stajlinge, oni casual upotpunit će svaki vaš ležerni look. Široku paletu pametnih satova potražite na idealno.rs.

Podijeli:

 

 

Vezane objave