Više od 200 startupa, 100 investitora i 150 korporacija – to su brojevi koji opisuju Take Off, internacionalni startup summit u Istanbulu. Održan je u sklopu Teknofesta od 20. do 23. rujna 2018. godine u novoj zračnoj luci u Istanbulu, a na pitch stage su se popela čak dva SPARK startupa – Sophico i blablaDev.

Startup natjecanje je bilo podijeljeno u pet kategorija:

Energy and Environmental Technologies

Logistics, Space and Defense Technologies

Health and Wellness Technologies

Education Technologies

Food and Agriculture Technologies

Svaki predstavnik startupa je imao 5 minuta da na engleskom jeziku i uz prezentaciju što bolje opiše svoj startup žiriju i investitorima. Kriteriji ocjenjivanja su bili ideja i tehnološka inovacija, primjenjivost na tržištu, te utjecaj na sektor. Treći dan događaja, nakon predavanja i panel diskusija, proglašeni su pobjednici svakog sektora, a u Education Technologies kategoriji pobjednik je SPARKov startup blablaDev. blablaDev je web servis za mlade i neiskusne programere i za sve one koji ih trebaju, a predstavnik u Turskoj je bila marketing managerica u startupu Nikolina Zeljko. Uz Nikolinu, članovi startupa su još Ivan Filipović, Tommy Atkinson, Marijo Šunjić i Davor Perić.

Nagrada je besplatno otvaranje firme u Turskoj, godinu dana besplatnog ureda u Istanbulu i džeparac od 1.000 eura mjesečno.

Podijeli:

 

Vezane objave