Sparkov i Sportradarov Innovation Hack je spreman i za 2018. godinu, ovoga puta u nešto drugačijem formatu. Innovation Hack se održava 16. i 17.6.2018. u Sparku  u Mostaru, ove će godine biti 24-satno natjecanje, ne samo za IT profesionalce, nego i za studente završnih godina ili bilo koga zainteresiranog za startupe ili sportske podatke. Sudjelovati mogu programeri i gameri, ali i osobe s poslovnim štihom, marketingaši, projekt menadžeri koji bi mogli doprinijeti poslovnoj strani rješenja. S obzirom na kraće vrijeme natjecanja, sudionici hackathona ne moraju razvijati prototip, nego samo koncept i mockupe, s naglaskom na tehnološke i poslovne strane rješenja.

Nagrade su iste kao prošle godine, za 1. mjesto – 2.250 eura, 2. mjesto – 1.500 eura i 3. mjesto – 1.200 eura. I teme natjecanja su nepromjenjene – mobilne, web ili desktop aplikacije temeljene na sportskim podacima:

  1. Sportsko klađenje (in-play betting, mini igre, virtualne igre, e-sportovi)
  2. Gamificiranje sportskih podataka (second-screen, predviđanja, društveni mediji, coach fan, dnevna fantazija, natjecanja fanova, skill igre, aktivacija sponzora, smart TV, multi-kanali)
  3. Sportski podaci budućnosti (umjetna inteligencija, strojno učenje, praćenje podataka, prediktivne analitike, chatbot, virtualni asistenti, artikli, virtualna realnost, proširena realnost)
  4. Sportsko novinarstvo (automatsko stvaranje sadržaja, automatsko stvaranje videa, vizualizacija budućih generacija, novinarski alati, aktivacija sponzora, smart editorials).
Podijeli: