Softnet je svojim korisnicima omogućio direktnu vezu s vodećom svjetskom platformom za razmjenu internetskog prometa DE-CIX New York koja je povezana s više od 400 operatera, većinom iz Sjeverne i Južne Amerike. Zahvaljujući tom čvoru, domaće tvrtke pristupat će resursima tih operatera neposredno i postizati znatno bržu internetsku povezanost. Takva usluga posebno je važna tvrtkama iz financijske industrije i onima koji će američki čvor koristiti za svoje VPN veze, poručuje direktor Softneta Andrej Boštjančič.

U Europi je najvažnija interkonekcijska platforma DE-CIX Frankfurt, na kojoj je Softnet prisutan više od 15 godina, a ujedno je prisutan i na najvažnijem čvoru u Aziji HK-IX u Hong Kongu koji je iznimno važan zbog direktnih veza s operaterima u Aziji.

DE-CIX je osnovan u Frankfurtu 1995. godine i vodeća je svjetska interkonekcijska platforma koja upravlja sa šest terabita prometa u sekundi i čvorištima u Europi, Bliskom Istoku, Sjevernoj Americi i Indiji.

Internet exchange (IX) je tehnička funkcionalnost koja omogućuje interkonekciju i razmjenu internetskog prometa između više nezavisnih autonomnih sustava. IX omogućuje pružateljima internet usluga (ISP-ovima), mrežama za isporučivanje sadržaja (CDN-ovima) i drugim pružateljima mrežnih usluga izravno povezivanje, s međusobnim peeringom za izmjenu prometa.

Softnet je osnovan prije 22 godina, a od 2004. godine posluje i u Hrvatskoj. Izgradili su IP mrežu diljem Europe, a imaju i urede u Aziji. Softnetov cilj je pomoći poslovnim korisnicima optimizirati svoju WAN mrežu. Više od 60 zaposlenih stručnjaka radi u 16 zemalja.

Podijeli:

Vezane objave