Od 1. do 7. studenoga na otoku Zlarinu, u organizaciji Statebox tima, održava se skup stručnjaka iz različitih dijelova svijeta s ciljem stvaranja temelja novog programskog jezika Statebox.

Specifični cilj skupa je ostvariti suradnju među stručnjacima iz raznih područja matematike i kompjuterske znanosti u svrhu razvoja principa, matematičke podloge i prototipa Statebox programskog jezika. Cil je je u sedam dana zajedničkih aktivnosti na Zlarinu izgraditi zajednicu posvećenu istraživanju i razvoju višenamjenskog programskog jezika te stvoriti bolju suradnju na njegovom razvoju.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

Statebox jezik je zamišljen kako bi opisivao i optimizirao poslovne procese, ostvario integraciju s postojećim tehnologijama (uključujući blockchain) te je namijenjen i izgradnji distribuiranih sistema.

Sudionici skupa na Zlarinu predstaviti različite teme iz matematike i kompjuterskih znanosti poput category theory, Petri nets, string diagrams, blockchain, open games, formal verification theory

Kao mjesto održavanja skupa Zlarin je izabran, kako navode organizatori, zbog inspirativnog specifičnog prirodnog okoliša te zbog svoje bogate povijesti vađenja koralja i izrade nakita, bogate glazbene i folklorne tradicije, regate na latinsko jedro

Sudionici skupa izabrali su boravak u kamenim kućama raspoređenima po otoku gdje će raditi na projektu stvaranja novog programskog jezika a sastanci će se održavati u hotelu Koralj. Podijeli:

 

 

Vezane objave