Prema najnovijim podacima iz Strategy Analyticsa, u trećem tromjesečju 2021. godine, Xiaomi je dostigao 41,8% tržišta 5G pametnih telefona u srednjoj i istočnoj Europi., Samo godinu prije Xiaomi tržišni udjel u srednjoj i istočnoj Europi bio je  tek 4,3%. Ostvario je godišnji rast na tržištu od nevjerojatnih 5.700%.

“Očekuje se da će Xiaomi zadržati svoje vodstvo u regiji Srednje i Istočne Europe do kraja 2021. godine, a 2022. ostati vodeći u isporuci pametnih telefona 5G”, kaže viši analitičar u Strategy Analyticsu Yiwen Wu dodavši kako je Xiaomi profitirao iz izostanka Huaweija, ali i na svom portfelju visokokvalitetnih pristupačnih 5G pametnih telefona, poput Redmi Note 9T 5G i Mi 11 5G.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

Na drugom je mjestu Apple s tržišnim udjelom od 26%. Očekuje se rast njegove prodaje u četvrtom tromjesečju (Q4) zahvaljujući svojoj novoj seriji iPhone 13. Samsung sa svojom ponudom pristupačnijih 5G pametnih telefona zauzeo je treće mjesto s udjelom od 11,5%. Realme i OnePlus dopunili su top 5 proizvođača 5G pametnih telefona u srednjoj i istočnoj Europi s udjelom od 7,2%, odnosno 2,5%.

Podijeli:

 

 

Vezane objave