Singtel i Ericsson kroz zajednički projekt 5G Centra izvrsnosti najavili su prvu pilot 5G mrežu u Singapura ove godine. Pilot 5G mreže bit će na području Buona Viste, inače znanstvenog, poslovnog i IT centra Singapura.

Za mrežu će se koristiti Ericssonova 3GPP tehnologija koji zadovoljava standarde 5G u pokusnom frekvencijskom spektru koji im je dodijelila Singapurski info-komunikacijski centar za razvoj medija (Info-Communications Media Development Authority IMDA). Pilot mrežom će se ostvariti 5G pokrivenost s poboljšanom brzinom mobilne širokopojasne (eMBB) i niske latencije komunikacije.

Cilj pilot mreže bit će ubrzanje digitalne transofrmacije i implementacije naperednih tehnologija u prijevozu, zdravstvu i proizvodnoj industriji.

Pilot 5G mreža poslužiti će Singtelu i Ericssonu i za eksperimente s dronovima. Najavljujući projekt pilot 5G mreže Singtel i Ericsson su prikazali inovativne mogućnosti proširene stvarnosti (Augmented Reality AR) prikazujući prijenos fotorealistične 3D ljudske anatomije u 5G mreži.

Podijeli:

 

Vezane objave