Brošura “Sigurnije na internetu” vodič je za računalne laike koji pomaže u prepoznavanju opasnosti i aktivnoj zaštiti tijekom surfanja mrežom nad mrežama.


CARNetova knjižica o sigurnosnoj zaštiti na Internetu pokriva najvažnije savjete o ponašanju na najpopularnijijim online uslugama, kao što su društvene mreže (Facebook) i dijeljenje datoteka (BitTorrent), a posebno se fokusira na izbjegavanje prijevara te zaštitu privatnih i osjetljivih podataka.

Knjižica o sigurnijem korištenju računala na Internetu pomoći će vam u boljem razumijevanju opasnosti koje vrebaju u virtualnom svijetu, naučiti će vas kako prepoznati prijevare, zaštititi vaše računalo i sačuvati vaše podatke od krađe ili gubitka.

Cilj nacionalnog CERT-a, odjela CARNeta zaduženog za računalnu sigurnost na Internetu u našoj zemlji, jest opremiti vas potrebnim znanjem kako biste sigurnije i s više povjerenja koristili prednosti novih tehnologija.

Dok su u ranijim godinama najveće opasnosti bile koncentrirane u tehničkim propustima softvera koji koristimo, razvojem tog softvera korisnik postaje lakša meta pa svjedočimo porastu pokušaja prijevare u svim zamislivim oblicima.

Vaše znanje i kritičko promišljanje osnovna je linija obrane vaše sigurnosti.

Kako se naš identitet u moderno vrijeme često sastoji samo od nekolicine podataka u pravim kombinacijama, zaštita naše privatnosti ubrzano se penje na vrh prioriteta pri korištenju novih tehnologija.

Podijeli: